Yaglı turşusu nasıl yapılır

Kışlık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Yağlı Biber Turşusu Yapılışı: Bir tencerenin içine su, tuz, zeytinyağı ve üzüm sirkesini koyarak, kaynatalım. Yüksek ateşte kaynayan bu karışıma biberleri ve sarımsakları atalım. 2-3 dakika sonra hemen ocağın altını kapatalım. Biberlerinizin diri kalmaları için fazla ateşte tutmayın.

Yağli Turşu nasıl yapılır?

Kavanoza doldurduğunuz biberlerin üzerine 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu koyun. Ardından 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı zeytinyağı ve biberlerin hafifçe üzerine çıkacak kadar içme suyu koyun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, sallayın. Bu işlemi turşuyu kurduğunuz gün 3-4 defa yapın.

Tekme tokat turşusu nasil yapilir?

Tekme Tokat Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberler doğranır.
  2. Pet şişeye en alta sarımsak doğranır.
  3. Biberler yerleştirilir .
  4. En son yağ, sirke, tuz, şeker konulur.
  5. Her gün mutfakta tekme tokat çalkalanır.
  6. 1 hafta on güne hazır.

08-Sept-2019

Pet şişelere biber turşusu nasıl yapılır?

Küçük cin biberleri baş kısımlarını temizleyelim, sarımsakları soyalım, şişemizin altına 2- 3 tane atalım. Ve şişemiz dolana kadar yapalım, üst kısmına sarımsak atarak kenara alalım. Sirkemizi, tuzumuzu, limon tuzunu ekleyelim aldığı kadar su ilave edin, iyice çalkalayın, karanlık serin yerde muhafaza ediniz.

Kahvaltılık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Harika Kahvaltılık Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayalım. İkiye üçe bölelim. …
  2. Derin bir tencereye suyu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyalım, kaynatalım. …
  3. Hemen domatesleri ekleyelim. 1-2 dakika tutalım. …
  4. Turşu hazır.

02-Aug-2018

1 kilo biber turşusuna ne kadar tuz konur?

Sivri Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 kg sivri biber.
  2. Yarım baş sarımsak.
  3. 2 su bardağı sirke.
  4. Yarım su bardağı tuz.
  5. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
  6. Su (kavanozu dolduracak kadar)
  7. 1 avuç nohut.
  8. Cin biber (isteğe bağlı)

22-Sept-2013

Sıcak su ile turşu nasıl yapılır?

TARİFİ — NASIL YAPILIR ? : 1 çay kaşığı şeker ekleyelim. Üzerine kaynayan suyu dökelim ve maydonoz koyup kapağını sıkıca katapalım, ters cevirelim. Gün içinde bir kaç kez kavonozları çalkalayıp karıştıralım. 2 hafta içinde Kaynar (Sıcak) Su İle Karışık Turşumuz yenmeye hazır.