Kasko sigorta fiyatları

Ortalama kasko fiyatları ne kadar?

Sigorta şirketine, araca göre değişmekle birlikte bugün ortalama kasko sigortası fiyatı bin 500 liralar civarında. Bu, bin lira ile bin 200 lira arasında da olur, aracına göre 2 bin liraya da çıkabilir.

Kasko fiyatı neye göre hesaplanır?

Kasko değeri hesaplama işlemi, piyasanın güncel durumuna ve her ay yeniden sunulan kasko değer listesine göre yapılır. … Kasko Değer Listesi baz alınarak hesaplanan kasko sigortası fiyatının üzerine araç sahibinin ihtiyaç duyduğu teminatlar eklenir ve poliçe son haline getirilir.

Kasko fiyatları neden farklı?

Kasko prim tutarları üzerinde belirleyici olan en önemli etkenlerden birisi araç modeli. Aracın sıfır ve ikinci el olması prim tutarlarından farklılık oluşturabiliyor. Ayrıca spor bir araba ile aile arabası arasında kaza riskleri farklı olduğu için fiyatlarda değişiklik gözlenebiliyor.

Kasko fiyatları neden yüksek?

Güçlü motora sahip araçlar trafikte kaza yapma riski yüksek olmasından dolayı kasko bedelleri yüksek çıkıyor. Bu nedenle ortalama bir araç seçilerek kasko primi düşük tutulabilir. Trafikteki siciliniz de kasko fiyatlarını etkiliyor. Özellikle hız ihlali yapan sürücünün kasko primi yüksek çıkabilir.

2007 model arabaya kasko yapılır mı?

Araç Kasko yaş sınırı, sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte 15 olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenen bu yaş sınırını aşan araçlar, sigorta teminatları üzerinden güvence altına alınamaz.

Kasko araç bedelinin ne kadarını öder?

Sigortalı araç, yapılan inceleme sonucunda tam hasar olarak netleştirildiyse eksper raporunda belirtilir. Pert araç için yapılacak ödeme sigorta poliçesinde belirtilen kasko bedeli kadardır. Ödeme bu bedeli geçmemek koşuluyla aracın o dönem içerisinde olan piyasa değeri olur.

Kasko parası nedir?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biridir. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. … Araca sonradan eklenmiş aksesuarlar ek prim ile kasko poliçenize dahil edilir.