Tokat kavak kereste fiyatları

Kavak agaci fiyati ne kadar?

"Ağaçlar"

İlan BaşlığıTürüFiyat
Kavak ağacıKavak Ağacı2.000 TL
KARA KAVAK MASA,SEHPAHA İÇİN İDEALKavak Ağacı400 TL
60 ADET KAVAK AGACİKavak Ağacı15.000 TL
Kerestelik Kavak AğaciKavak Ağacı1 TL

1 metreküp yaş kavak ağacı kaç kg?

Ortalama kurutulmuş ağırlığı 385 kg/m3 tür. İyi yetişmesi için nemli toprağa ihtiyacı vardır.

Bir kavak ağacı kaç kilo gelir?

Ağacın fiyatı ise kalitesine göre ton başı 90 ile 250 TL arasında değişiyor. Bir ağaç ise 600 m-kilo ile 2 ton arasında değişebiliyor. 40 yıl bekleyen bir ağaçtan elde edilen gelir yaklaşık 300 TL.

Kavak ağacı ne kadar sürede yetişir?

Yurdumuzun tüm kıyı ve 800-1000 metre yüksekliğe kadar kıyı ardı bölgeleri melez kavak yetiştirilmesine elverişlidir. Bu bölgelerde yetişme yeri şartlarının uygunluğu nedeniyle kavaklar 10-12 yılda kesim çağına gelerek, bölgedeki kavak odunu işleyen endüstrilerce iyi fiyatlarla değerlendirilirler.

Kavak ağacının ömrü ne kadar?

KAVAK-SÖĞÜT:100-150yıl. KAFUR:ağacı uzun yıllar (2000 yıl) yaşar. ÇAM: ağaçlarının yaşları yada ömürleri 100 ile 1000 yıl arasında değişmektedir.

Kavak ağaçları neden yasak?

Kesimin ilk sebebi, 'insan sağlığı'. Mayıs ayında, rüzgârın da etkisiyle kar gibi savrulan kavak pamukçuklarının, daha doğrusu bu pamukçuk ve polenlerin astımlı, amfizemli ve alerjik bünyeli insanları rahatsız ettiği düşüncesiyle, başta İstanbul, pek çok kentte kavak ağaçları kesiliyor.

Kavak ağacı ne kadar su emer?

Bir ağaç yılda ortalama 126 ton su tüketiyor. Bu ağaçların yetişmesi için bol miktarda suya ihtiyaç var. Mevcut yağışlar su ihtiyacı karşılamaktan çok uzak. Üretici kavak ağacını yetiştirmek için yer altı su kaynaklarını kullanıyor.