Tarlusal akıntı yaparmı

Tarlusalın yan etkileri nelerdir?

Depresyon, halsizlik, bitkinlik, yüksek ateş, mide bulantısı, göğüs ağrısı gibi yan etkiler olabilir ve az görülen yan etkiler arasındadır. Bu gibi yan etkiler durumunda acilen doktora başvurmak gerekir. En fazla görülen yan etkileri ise asabiyet, halsizlik ve uykusuzluk.

Adet söktürücü içtikten ne kadar sonra adet olunur?

Adet söktürücü ilaç bitiminden sonra en geç 7 gün çinde adet kanaması oluşur.

Adet olmak icin tarlusal nasil kullanilir?

Ağızdan alınır. TARLUSAL'i yemeklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz. TARLUSAL tabletleri çiğnemeden ve ezmeden yeterli miktarda su (örn., 1 bardak su) ile yutunuz.

Tarlusal zararı var mı?

Tarlusal ilaçla adet söktürücü ilaçlar arasında yan etki bakımından çok büyük farklar yoktur. Doktor tarafından önerilen süre boyunca ve önerilen dozajda kullanımı durumunda herhangi bir sorun yaşanmaz.

Adet söktürücü ilaçlar kaç günde etki eder?

Bu ilacı kullandıktan yaklaşık olarak 10 ila 12 gün sonrasında adet kanamasının başlandığı bilinmektedir. Ancak bazı hastalarda bu süre daha kısa ya da daha uzun da olabilir. Adet söktürücü ilaçlar genellikle doktor tarafından reçete edilir. Zaten bu şekilde kullanılması da çok önemlidir.

Tarlusal ne sıklıkla kullanılır?

TARLUSAL endometriozis tedavisinde menstrüel siklusun ilk gününden başlanarak ardışık olarak 90 gün süreyle günde üç kez 10 mg alınır.

Tarlusal gebeliğe zarar verir mi?

Tarlusal ile hamile kalabilirsiniz, içeriğinde progesteron vardır ve bu vücudun doğal olarak gebelikte de ürettiği bir hormondur, endişelenmeyin, risk altında değilsiniz.