9047 tek başina alinabilen damga vergisi

9047 damga vergisi nedir?

9047 vergi kodunun açılımı tek başına alınabilen damga vergisidir. Tek başına alınabilen damga vergisi için ödeme yapacak kişiler 9047 kodu üzerinden bu işlemlerini gerçekleştirirler. Bu vergi türü kişi ve kurumlardan yapılan işlemler karşılığında alınan damga vergilerini kapsar.

9047 kodlu damga vergisi nasıl ödenir?

9047 vergi kodu, tek başına alınabilen damga vergisini hitap etmektedir. Tek başına alınabilen damga vergisinin ödemesinin yapılabilmesi için gerekli devlet kurumlarına gidebilir ve bu kodu ileterek kolaylıkla ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kira sözleşmesi damga vergisi internetten ödenir mi?

Eğer vergi dairesi damga verginizi tahakkuk ettirdiyse bu ekranda Tahakuk Fiş Numarasını göreceksiniz. İnternet vergi dairesi 9047 vergi türünün ödenmesine müsade etmediği için bu tahakkuk numarasıyla İnternet Bankacılığı aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

SMMM sözleşme damga vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

(Sürekli Damga Vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar için damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin) Damga Vergisi'ne tabi kâğıdın düzenlendiği tarihi izleyen 15 gün içinde beyan edilir. Beyanname verme süresi içinde ödenir. İzleyen ayın 15. günü akşamına kadar verilir.

Staj damga vergisi nereye yatırılır?

Kredi talebiniz kabul edildikten sonra sms ve yazı ile yatırmanız gereken damga vergisi tutarı tarafınıza bildirilecektir. Damga vergisi makbuzunun vergi@barobirlik.org.tr mail adresimize gönderilmesi yeterli olacaktır.

Staj damga vergisi internetten nasıl ödenir?

1-) ”Ödeme ve Borç İşlemleri -> Borç Ödeme ve Detay” seçeneğini seçerek devam ediyoruz. 2-) Borç Bilgimiz menünün sağ tarafına gelmektedir. Burada “ÖDE” butonuna tıklıyoruz. 3-) Tekrar açılan ekrandan “ÖDE” butonuna tıklıyoruz.

Kira kontratı damga vergisi nereye ödenir?

Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?: Kira sözleşmelerinin sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisine tabi tutulur ve damga vergisi 15 gün içerisinde vergi dairesine ödenir