Kadın sığınma evi yönetmeliği

Kadın sığınma evinde telefon kullanılır mi?

Kadın sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasaktır. Aynı zamanda dışarı çıkarken izinle çıkılır. Bu izin saatleri kadın sığınma evi yönetimi tarafından belirlenir. Aile şiddetine maruz kalan, tehdit edilen veya şiddet gören her kadın sığınma evinde kalabilir.

Kadın Konukevlerinden kimler yararlanır?

Kadın konukevleri, fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların, şiddetten korunması, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi, güçlendirilmesi ve bu dönemde kadınların varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarının da karşılanmak suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri …

Kadın sığınma evini kim açar?

MADDE 4 – (1) Bakanlık, yörenin ihtiyacına, sosyo-kültürel yapısına göre uygun görülecek il ve ilçelerde konukevi açar. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu yüzbini geçen belediyeler ihtiyaca cevap verebilecek nitelik ve sayıda konukevi açar. İl özel idareleri ile sivil toplum kuruluşları da konukevi açabilir.

Kadın sığınma evlerine kimler kabul ediliyor?

Kadın sığınma evleri, eşinden şiddet gören kadınların kalabilecekleri, devlet tarafından korunma altına alındıkları yerlerdir. Fiziksel ya da psikolojik baskı fark etmeksizin şiddet gören tüm kadınlara açıktır. Başvuru için herhangi bir yönlendirme ihtiyaç duyulmaz.

Kadın sığınma evinde maaş veriliyor mu?

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 'Kadın Sığınma Evi' ve 'Kadın Danışma Merkezi' kadınlara büyük destek sağlıyor. Belediye Meclisi, sığınma evinde kalan kadınlara aylık harçlık verilmesini, oy birliğiyle karar altına aldı.

Mor Çatı ne yapar?

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 1990 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla feministler tarafından kuruldu. … Ulusal ve uluslararası kadın örgütleri ile dayanışma içinde kampanyalar ve eylemlilikler yoluyla patriyarkaya karşı, kadınların özgür ve bağımsız hayatlar kurabilmeleri için mücadele edilir.

Konukevlerinde kalma süresi kaç aydır?

3-) Konukevinde kalma süresi en fazla kaç gündür? Konukevinde istisnai durumlar dışında barınma süresi en fazla 3-4 gündür. Daha uzun süreli barınmalar kişinin geçerli sebeplerine ve ihtiyaç durumuna göre değişmektedir.