Yeni kimlik parası hangi bankaya

Kimlik yenileme ücretinin yatırılabileceği bankalar ise şu şekildedir: Ziraat Bankası Ziraat Katılım Bankası Halk BankasıDec 8, 2021

Nüfus cüzdanı yenileme ücreti nereye yatırılır?

İstediğiniz PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız yardımıyla yeni kimlik para yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kimlik Yenileme Ücreti Hangi Bankaya Yatirilir 2022?

Yeni kimlik ücretini Banka Kartınız ile ATM'lerden yatıracağınız Bankalar: Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası

Yeni kimlik ücreti ödeme ATM nasıl yapılır?

Kimlik Yenileme Ücreti Ziraat Bankası ATM'den Nasıl Yatırılır?

  1. Adım: ATM'den "Kartsız İşlem" menüsünü seçiniz.
  2. Adım: Kartız İşlem menüsünün ardından "Ödeme İşlemleri" menüsünü tıklayınız.
  3. 3. Adım: Ödeme işlemleri menüsünden sonra "Vergi Ödemeleri" seçeneğini tıklayınız.

Yeni kimlik ücreti ne kadar 2022?

2022 yılı içerisinde nüfus cüzdanınızı yeni T.C. kimlik kartı ile değiştirecekseniz Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bedel 37,50 TL'dir. Eğer kimlik kartınızı kayıp nedeniyle değiştiriyorsanız ödemeniz gereken bedel 75,00 TL'dir.

Kimlik yenileme bankaya para yatırma nasıl yapılır?

İnteraktif vergi dairesi üzerinden ödeme. İnteraktif Vergi Dairesi'ne giriş yapıp kredi kartı bilgileriniz ile harç ödemesini gerçekleştirebiliyorsunuz. ATM ile ödeme. İstediğiniz bir ATM'yi kullanarak ister banka hesabınızdaki paradan isterseniz de nakit olarak kimlik kartı harcınızı yatırabilirsiniz.

Yeni kimlik için PTT para yatırma ne kadar?

2021 yılı için kimlik yenileme ücreti 30 Türk Lirası olarak belirlenmişken, kayıp kimliklerin yenilenme ücreti ise 60 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Harçların yatırılma işlemleri anlaşmalı bankalar, ATM'ler, PTT'ler ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilmektedir.

Kimlik yenileme süresi ne zaman doluyor?

Fakat bu vatandaşların artık kimlik kartlarını değiştirmesi gerekmektedir. Eski kimlik kartlarını yenisi ile değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2023 tarihidir. Yani eski kimlik kartları 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerlidir. Daha sonrasında eski kimlik kartları kullanılmayacaktır.