Yanlışlıkla tırnak yemek orucu bozar mı

Nihat Hatipoğlu'nun 'tırnak yemek orucu bozar mı' sorusuna verdiği cevap şöyle; Tırnakları yemenden dolayı orucun bozulmaz. Et yemediğine göre ciddi bir şey ağzına girmiyor.May 16, 2020

Yanlışlıkla dudak eti yemek orucu bozar mı?

Dudak yemek orucu bozar. … Ayrıca bilerek yutulursa da oruç bozulur. Fakat istemsizce ve susam tanesinden daha küçük bir parça orucu bozmamaktadır. Eğer kişi yuttuğundan emin olamaz ve hatırlamaz ise de orucu bozulmaz.

Oruçlu iken unutup yemek orucu bozar mı?

Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, (sakın) bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." Unutarak yeyip içerken oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzını boşaltıp yıkar ve oruca devam eder.

Ağızla tırnak kesmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken tırnak kesmek orucu bozmamaktadır. Diyanete göre oruçluyken saç, sakal, tırnak kesmek ve vücut temizliği yapmak gibi fiiller orucu bozmaz. Orucu bozmayan durumlar için Hanefî mezhebi esas alınıp şöylece sıralanabilir: — Ağız dolusu bile olsa kendi isteğiyle olmaksızın kusmak.

Tırnak ısırıp tükürmek orucu bozar mı?

Diyanet'in fetvasında, "Oruçlu kimse tırnağını ve dudağından bir parça yutsa orucu bozulur. Ağzın içinde bir parça yutsa bozulmaz. … Bunun için oruçla kimse, tükürüğünü yutarsa orucu bozulmaz" şeklinde aktarılıyor.

Dudak eti ısırmak orucu bozar mı?

Cevap: Oruçlu kimse tırnağını ve dudağından bir parça yutsa orucu bozulur. Ağzın içinden bir parça yutsa bozulmaz.

Ağız içini ısırmak orucu bozar mı?

"Oruçlu kimse tırnağını ve dudağından bir parça yutsa orucu bozulur. Ağzın içinden bir parça yutsa bozulmaz. Ağız bazen bedenin içi sayılır.

Ramazanda orucu bozulan kimse yiyip içebilir mi?

Sual: Ramazanda herhangi bir şekilde orucu bozulan kimse, yiyip içebilir mi? CEVAP: Ramazan günü, iğne olmak, kendi isteğiyle ağız dolusu kusmak gibi bir sebeple oruç bozulursa, yolcu şehrine gelirse, kadının hayzı kesilirse, akşama kadar oruçlu gibi sakınmaları gerekir. Yiyip içmeleri mekruh olur.