Vaziyet ne demek

Vaziyetler ne demek?

Vaziyet Kelimesinin Anlamı: Bir şeyin belli bir zaman kesiti içinde, etkisinde içinde bulunduğu koşulların tümü, bir şeyi belirleyen koşulların hepsi anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Vaziyet, durum, konum aynı anlamlara gelmektedir.

Vaziyet durum ne anlama gelir?

Bir kimsenin veya bir şeyin bir yerdeki durumu veya duruş biçimi, pozisyon. Yeryüzünde bir noktanın, enlem ve boylamların yardımıyla bulunan yeri, konuş. Durum, yer, vaziyet, pozisyon.

Vaziyet hangi dil?

Kökeni Arapça olan ve Türkçede yerleşik şekilde kullanılan sözcükler arasında Vaziyet kelimesi gelmektedir. Farklı anlamlar üzerinden ele alınan bu sözcük, günümüzde hala kullanılan önemli kelimelerden biridir.

Vahimdir ne demek?

Vahiy kelimesinin sözlük anlamı 'buyruk' şeklinde tanımlanmaktadır. Arapça üzerinden Türkçeye doğrudan kelime anlamı olarak bu şekilde geçmektedir. Dini açıdan ele alındığında ise vahiy kelimesinin 'Bir buyruk ya da düşüncenin Tanrı tarafından Peygambere bildirilmesi' şeklinde yorumlanmaktadır.

Insanoğlu insan ne demek?

a. (insa'noğlu) İnsan, âdemoğlu: “Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti.” -İ. O. Anar.

Meziyetsiz ne anlama gelir?

TDK'ya Göre Meziyetli, Meziyetsiz ve Meziyetlilik Kelime Anlamı Nedir? … Meziyetsiz kelimesi ise, 'Beğenilmeyen ve üstün nitelikleri bulunmayan' anlamına geliyor.

Vaziyet i ahval ne demek?

Haller, olaylar, durumlar gibi çeşitli manalarda kullanılır. Başka anlamları olarak vaziyetler ve davranışları ifade etmek için kullanılmasıdır. Ahval Nedir TDK: Olaylar, durumlar, haller, vaziyetler ve davranışlar olarak ifade edilir.