Uyuma uygulaması nedir

Uyuma; İçişleri Bakanlığı uyuşturucu ile mücadele aplikasyonudur. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen uygulama, tamamen ücretsizdir. Uyuma uygulamasıyla, sokakta şahit olduğunuz herhangi bir uyuşturucu ticaretini yetkili kişilere ihbar edebiliyorsunuz.Feb 12, 2021

Uyuma uygulaması ne ise yarar?

Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. … Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek.

Uyuma nasıl indirilir?

Akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen Uyuma uygulaması indirmek mümkündür. Böylelikle uyuma uygulaması indirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Narkotik ihbar nasıl yapılır?

Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı , uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır.

Uyuma programı nasıl kullanilir?

Uyuma uygulamasında uyuşturucu ihbarını yapmak için ekranda okla gösterdiğimiz butona dokunuyorsunuz. Karşınıza çıkan ekrandan isterseniz açıklamanızı giriyor, fotoğraf veya video ekleyebiliyorsunuz. Ardından 'gönder' yazan kutucuğa dokunuyorsunuz. Böylece uyuşturucu ihbarınızı gerçekleştiriyorsunuz.

En iyi narkotik polisi Anne Projesi Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedeflenmektedir.

Uyuşturucu kullanan biri nereye şikayet edilir?

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadale Danışma ve Destek Hattı"na 2015'ten bu yana hattı 106 bin 112 kişinin çağrısına yanıt verdi.

Polise ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI'nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı'na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin …