Tavada kestane nasıl pişirilir

Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.Nov 29, 2021

Evde lokum gibi kestane nasıl yapılır?

▪️Grill tavamıza kestaneleri koyarak hiç kapağını açmadan, ocağın en büyük gözünde kısık ateşte pişirelim. Pişerken 10 dk da bir tavayı sallayalım ki her yeri eşit pişsin. ✔️Kestaneler kendi buharı ile piştiği için yumuşacık oluyor.

Evde en güzel kestane nasıl yapılır?

Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin. Ardından sudan çıkarıp kurulayın ve yüksek ateşte köz tavasında pişirin. Çok soğumadan servis edebilirsiniz.

Tavada yumuşak kestane nasıl yapılır?

Tavada Kestane Nasıl Pişirilir?

  1. Kestaneleri tavada pişirmek için, demir döküm veya kalın tabanlı bir tava kullanmanız gerekir.
  2. Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. …
  3. Her 250 gram kestane için 1 çay bardağı su ekleyin.
  4. Kestanelerin suyunu çekip kavrulmasını bekleyin.

Kestane kabuğu nasıl kolay çıkar?

İşte kestanenin kabuğunu en kolay soyma şekli; Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz…

Yumuşak kestane nasıl yapılır?

10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir. Fırın torbasında pişen kestaneler de oldukça lezzetli ve yumuşak olmaktadır. Fırın torbasında pişen kestaneler oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır.

Kestaneye tuz atılır mı?

Kestane zaten hafif tatlı bir yapıda olsa da yine de biraz tuza ihtiyaç duyuyor ve bu tadını daha da ön plana çıkarıyor. Bu yüzden pişirmeden önce tuzlu su dolu kasede bekletmek gerekiyor. Hem de fırında içleri daha kolay pişiyor.

Şöminede kestane nasıl yapılır?

Eğer şömine ya da barbekünüz varsa bir sacın ya da ızgara telinin üzerine kestaneleri dizip çevirerek pişirin. Bu yöntemle kestaneyi daha kolay bir şekilde soyabilirsiniz. Bir diğer yöntemde kestaneleri suda bekletmek yerine şoklamaktır. Kaynar suyun içine atıp soğuk suda yıkayabilirsiniz.