Squid game ne demek türkçe

Squid Game Türkçesi ne?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçe'ye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.

Squid Game neyi anlatıyor?

Squid Game, ekonomik açıdan dezavantajlı 456 yarışmacının geleneksel 6 çocuk oyununu geçerek 45,6 milyar won para ödülünü kazanmaya çalışmasını konu alıyor. Ancak bilinen masum çocuk oyunlarının aksine; içinde her türlü ölüm, ihanet ve şiddet olanlardan… … Kaybedenler ise oyunun bedelini yaşamlarıyla öder.

Squid Game ismi nereden gelir?

Oyunun adı ise Squid Game'dir. Oyun Güney Kore kırsallarında geleneksel bir oyundur. Oyunda kullanılan şikeller "kalamar"a benzetildiği için oyuna "Kalamar Oyunu" adı verilmiş. Squid ismi de buradan geliyor.

Squid Game neden öldü?

Netflix'in Fenomen Dizisi Squid Game, Kuzey Kore'de İdam Cezasına Sebep Oldu. … Diziyi ülkeye USB ile 'kaçak yollarla' sokan kişi, bu 'suç' sebebiyle ölüme mahkum edildi.

Squid Game sonunda ne oluyor?

Güney Kore yapımı Squid Game, dizi içerisindeki birçok mesajıyla aslında dizinin sonunu başından izleyiciye göstermiş. … Squid Game'in finalinde 001 numarayı canlandıran Oh Il-nam karakterinin, yarışmanın kurucularından biri olarak kılık değiştirdiği ve oyuna sadece eğlence için girdiği ortaya çıkıyor.

Squid Game kaç yaş üstü?

Uzmanlar çocukların da ilgi gösterdiği dizinin şiddet içerdiğini hatırlatarak, konulan yaş sınırına dikkat çekiyor. Almanya'da Bağımsız Film Denetleme Kurulu (FSK) dizi için 16 yaş sınırlaması getirdi. Türkiye'de ise dizi için 18 yaş sınırlaması bulunuyor.

Squid Game +18 mi?

“Değerli veliler, 'Squid Game' adlı diziyi muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu dizide karakterler farklı çocuk oyunları oynuyor. Kaybedenler de eleniyor, yani öldürülüyor. Dizi, şiddet içerikli sahneleri nedeniyle 18 yaş altındakilere yasak.