Bulgaristan vatandaşlık sorgulaması nasıl yapılır

Bulgaristan vatandaşlık tespiti nasıl yapılır?

Bulgaristan Vatandaşlık Tespiti İçin Gerekli Evraklar

  1. T.C. pasaportu fotokopisi.
  2. Bulgaristan vatandaşlık hakkı tespit bilgi formu.
  3. 2 adet fotoğraf.
  4. İsim Denklik Belgesi: İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve apostilli olmalı.
  5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve apostilli olmalı.

Bulgaristan çifte vatandaşlık kaç para?

Bulgaristan Çifte Vatandaşlık Ücreti Ne Kadardır? Bulgaristan vatandaşlığı için belirlenen bir ücret bulunmamaktadır. Ancak yatırım yolu ile 512 bin EUR değerindeki Devlet Tahvil Bonosunu alarak ülkede yatırım yapan bireylerin ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık alma hakları bulunmaktadır.

Bulgaristan çifte vatandaşlık işlemleri ne kadar sürer?

Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.

Bulgaristan vatandaşlık başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

İstanbul'da randevu ortalama 3 ay sonraya verilir, pasaport da ortalama 3 ayda gelir. Tüm işlemler başvurudan sonra yaklaşık 6-7 ayda sonuçlanır. Pasavan randevu: Pasavan işlemleri şahsen yapılmaktadır ve herhangi bir randevuya gerek yoktur. Bulgaristan Konsolosluklarına gittiğiniz takdirde pasavana başvurabilirsiniz.

Dedem Bulgaristan Göçmenleri Bulgar vatandaşı olabilir mi?

Merhaba, Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar. … Yani dedeniz veya dedenizin babası Bulgaristan'dan göç etmiş biriyse, geçmişte orada yaşadığını kanıtlayacak belgeleri hazırlamanız durumunda Bulgar vatandaşlığı alma hakkınız vardır.

Bulgaristan göçmenleri olup Bulgar vatandaşı olabilir mi?

Bulgaristan göçmeni hayatta ise Bulgaristan Adalet Bakanlığı'na kendi adına bir vatandaşlık sorgulama başvurusunda bulunmalıdır. Bu sorgulamada “vatandaştır” sonucu elde edildiği taktirde göçmenin yeniden Bulgaristan vatandaşı olma hakkı doğmaktadır.

Çifte vatandaşlık kimlere verilir?

Bir Başka Devletin Vatandaşlığına Hak Kazanmış Olmak Çifte vatandaşlıktan söz edebilmek için öncelikle kişinin hali hazırda vatandaşlık bağı ile bağlı olduğu devlet dışında başka bir devlet ile vatandaşlık bağını kurması gerekmektedir.