Regl olmama hastalığı

Adet görememe (amenore), ergenlik döneminde veya daha sonra gelişebilir. Eğer 16 yaşına kadar hiç adet görülmemişse buna primer amenore denir. Sekonder amenore ise daha önce adet görüp sonradan göremeyenlere denilir. Eğer adetiniz geciktiyse ilk düşünülecek şey gebeliktir.Aug 4, 2021

Adet olmamak nelere sebep olur?

En sık rastladığımız sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hormon bozuklukları
  • Kanser ve tedavi süreci.
  • Tiroit rahatsızlıkları
  • Bulimia nervoza.
  • Anoreksiya.
  • Kistik fibrozis.
  • Hipofiz bezi rahatsızlıkları ve bu bölgede gelişen spor.
  • Sağlıksız beslenme.

Adet olmamak hangi hastaligin belirtisidir?

Adet düzensizliğine sebep olan sorunlar Hipofiz bezindeki tümörler, yumurtalık ya da rahimdeki kist, miyom, tümörler adet düzensizliğini getirmektedir. Rahim dokusunun kalınlaşması, rahim veya rahim ağzındaki polipler ve nadiren kanser adet düzensizliğini beraberinde getirmektedir.

2 aydır adet olmuyorum bunun nedeni nedir?

Adet gecikmesinde ilk olarak akla gelmesi gereken şey ise gebeliktir. Adet gecikmesi fizyolojik olan bu durumlar dışında yumurtalıklarda gelişebilecek endometriozis kistleri, yumurtalıkların iyi ve kötü huylu tümörleri gibi patolojik kistik oluşumlarda da görülebilir.

Genç bir kız neden regl olmaz?

Bu durum hamilelik belirtisi olabileceği gibi alta yatan başka bir hastalıktan kaynaklı da olabilir. Stres, çevresel ya da psikolojik faktörler, mevsimsel geçişler, hormonal durumlar ya da çeşitli ilaçlar bu duruma sebebiyet verebilmektedir.

Adet gecikmesi vücudu nasıl etkiler?

Adet gecikmesi de vücudu olumsuz yönde etkilemektedir. Kişi çeşitli ağrılar ve sıkıntılar hissedebilir. Bu durum hem fiziksel hem psikolojik yönde olabilir. Hormonal denge etkilendiğinden durum daha da hassas olacaktır.

Hiç adet görmeyen kadın hamile kalabilir mi?

Beyinden yumurtalıkları uyaran hormon döngüsünün çalışmadığı zamanlarda kadınlar kendiliğinden hiç adet göremezler. Bu eksik hormonların takviye edilmesiyle yumurtlama sağlanır ve çift uygun yardımlı üreme tekniğine yönlendirilerek gebelik elde edilir.

Hangi ilaç adet geciktirir?

Adet geciktiriciler arasında en sık kullanılan ilaç Noretisteron dur. Türkiye de ticari preparat adı Primolut tur.