Müzede çalışmak için ne gerekli

Müzede çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

İyi bir müzeci olmak için üniversitede Müzecilik Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü veya Arkeoloji Bölümü okunmalıdır.

Müzeyi gezerken nelere dikkat etmeliyiz?

6- Müze rehberinize istediğiniz, gerekli bulduğunuz bilgileri yazınız, çizimleri ya- pınız. 7- Müzede bir şey yemeyiniz. 8- Yerlere çöp atmayınız. 9- Müzede fotoğraf çekmeyiniz / çekebilirsiniz. 10- Müzede flaşlı çekim yapmayınız / yapabilirsiniz (bu uyarılar gidilecek müze— nin kurallarına göre yapılmalıdır).

Müze gorevlisi ne yapar?

Müze Uzmanı Taşınır kültür varlıklarının müzelere kazandırılması, tasnifi, tescili, envanteri, katalog fişlerinin düzenlenmesi, sergilenmesi, depolanması, korunması, mekanik temizliği, tanıtımı, yayımı, güvenlik tedbirlerinin alınmasını sağlar.

Müze eğitim memuru nasıl olunur?

Müze araştırmacısı olmak için adayların üniversitelerin 4 yıllık Sanat Tarihi, Antropolog, Antropoloji, Hititolog, Etnolog, Tarih, Sümerolog ve Filolog bölümlerinden mezun olmak şartları yer almaktadır. Kamuda görev almak isteyen adayların ise KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir.

Müze Araştırmacısı hangi bölüm mezunu?

f) (Ek:RG-2/3/2013-28575) Müze araştırmacısı: Üniversitelerin Sanat Tarihi bölümlerinden mezun olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün müzelerinde ve taşınır ve taşınmaz kültür varlığı ile ilgili birimlerinde fiilen görev yapan kişileri, ifade eder.

Müzeciler ne kadar kazanıyor?

Müzecilik Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir müze sorumlusu 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5000 TL, üç yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5500 TL, dört yıl deneyimli bir müze sorumlusu ise 6000 TL maaş almaktadır.

Müze neden gezilir?

Müzeler, çeşitli gruplar ve kültürler için anlayış ve takdir sağlar. Ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını teşvik ederler ve diyalogu, merakı ve kendini yansıtmayı teşvik eder. Dahası, gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.