Milletvekili danışmanlığı başvurusu

Milletvekili Danışmanı kaç tane olur?

MADDE 5- (1) Milletvekili ile çalışacak personelin görevi, milletvekiline yasama faaliyetlerinde yardımcı olmaktır. (2) Her milletvekili için bir danışman, bir ikinci danışman ve bir ilave (yardımcı) personel sözleşmeli olarak çalıştırılabilir. (3) Bu Esaslara göre yapılacak sözleşme süresi bir yıldır.

Milletvekili kaç kişi çalıştırabilir?

Bunların unvanları nelerdir? Bir milletvekilinin yasama faaliyetlerinde yardımcı olmak üzere üç personel çalıştırma hakkı bulunmaktadır. Bunlar; Danışman, İkinci Danışman ve İlave (Yardımcı) Personeldir.

TBMM memuru istisnai memur mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan kadroların tümü, 657 sayılı Kanunun 59. maddesi gereğince istisnai kadro sayılmaktadır. … Ancak, 18 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6253 sayılı Kanunla bu sistem değiştirilmiş ve kadrolara kuralsız atama yerine sınav şartı getirilmiştir.

TBMM nasıl girilir?

Ziyaretçiler, her ayın ilk cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında randevuya gereksinim duymadan, TBMM Dikmen Kapısından giriş yaparak Ziyaretçi Kabul Salonuna gelirler. Burada geçerli kimlik belgeleri ile kart bankolarından ziyaretçi kartı alarak saat başında rehber eşliğinde geziye katılırlar.

Danışmanlar ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Kıdemli Danışman7.17014.490
Danışman4.2506.540
Validasyon Uzman Yardımcısı4.7606.000

Milletvekili başka iş yapabilir mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı resmi veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler.

Şu anda kaç milletvekili var?

2018 – günümüz. 2017 anayasa değişikliği referandumundan sonra, yeni TBMM'nin ilk genel seçimi, 24 Haziran 2018 tarihinde başkanlık sistemi altında yapıldı. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarıldı.