Menkul ne demek

Menkul ve gayri menkul ne demek?

Taşınabilir özelliğe sahip olan, bir ekonomik değeri bulunan ve bu özelliği ile nakit paraya çevrilebilen mallara ise menkul mallar adı verilir. Taşınmaz mallar ise gayrimenkul olarak kabul edilir.

Menkul nedir örnek?

Menkul, taşınabilir niteliğe sahip, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyallere deniyor. Örneğin, araba, motor, uçak, telefon, televizyon gibi mallar "menkul mallar" kapsamına giriyor.

Para menkul mal mıdır?

Para, çek, senet, tahvil vb. değerli kâğıt, taşınabilir, menkul. Otomobil, mobilya, beyazeşya, menkul değer ve para gibi bir yerden başka bir yere taşınabilen mallar. Menkul.

Menkul ne demek TDK?

1. huk. Taşınır. 2. sf. Bir yerden bir yere taşınabilen (mal).

Kıymeti kendinden menkul ne demek TDK?

Sahip olduğu nitelikleri kendisi söyleyen. Kişinin değerinin sadece kendisi tarafından dile getirildiğini, bu konuda bunun dışında herhangi bir objektif gösterge bulunmadığını ve dolayısıyla da bu iddianın uydurma olabileceğini ifade eder.

Gayri menkul mal ne demek?

Gayrimenkul; Arapça kökenli bir kelimedir ve "taşınması mümkün olmayan" anlamına gelir. Bu nedenle gayrimenkul kelimesinin "taşınmaz" olarak kullanımı da oldukça yaygındır. Değerli ve taşınmaz olan tüm mal varlıkları gayrimenkul olarak nitelendirilir.

Menkul nelerdir?

Bir yerden bir yere taşınabilen mal, taşınır, taşınabilir.