Meb usta öğreticilik kursu

MEB onaylı usta öğretici belgesi nasıl alınır?

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ; Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

2021 usta öğretici Başvurulari ne zaman?

2021 — 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı "Ücretli Usta Öğretici Başvuruları" Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün "e Yaygın Sistemi"( https://e-yaygin.meb.gov.tr )üzerinden e-Devlet Şifresi ile giriş yaparak 16-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Usta öğreticilik belgesi kaç puanla alınır?

Konuların işlenmesinde ayrı öğretmenlerin görev alması durumunda sorular, ilgili öğretmenlerce hazırlanarak kurs sonunda tek sınav şeklinde uygulanır. Kursa katılanların başarılı sayılabilmeleri için kurs sonunda yapılan sınavda, en az 45 puan "Geçer" not almaları gerekir.

Usta öğreticilik belgesi nereden alınır?

2021-2022 Eğitim öğretim dönemi ile birlikte, usta öğretici, uzman başvuruları da başladı. Halk Eğitim Merkezleri, başta olmak üzere; İSMEK, KOMEK, BUSMEK vb. belediyelere ait kurs merkezlerine de başvuru yapabilirsiniz.

Ustalık sınavı için kaç saat gerekli?

9) Mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre açılmış kurumlardan dördüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi toplamı en az 756 saat mili eğitim onaylı kurs bitirme belgelerine sahip olanlar ustalık beceri …

Halk eğitim usta öğretici maaşları ne kadar?

Enflasyon Aralık ayında yüzde 13.58 artarken, yıllık bazda da yüzde 36.08 oldu. 2022 maaş zammı sonrası usta öğreticilerin maaşı 4.420 liradan 5.634 liaya yükseldi.

2021-2022 usta öğretici başvuruları ne zaman?

20212022 Eğitim-Öğretim Yılı USta Öğretici Başvuruları Ağustos ayı içinde alınacaktır. Başvurular e yaygın sistemi üzerinden kişisel e-devlet şifresi ile online yapılacaktır.