Maydanoz hangi ayda ekilir

Maydanoz ocak-eylül arası ekilebilir bir bitki olsa da en uygun ekim zamanının mart sonu-nisan başı olduğunu unutmamalısınız. Maydanoz farklı koşullarda yetişebilen, oldukça uyumlu bir bitki. Ocak ayından eylül ayına dek, yani yılın büyük bir kısmında ekimi yapılabiliyor.12-Apr-2018

Maydanoz ekimi ne zaman yapılır?

Maydanoz ekiminde en önemli nokta aldığınız tohumun kaliteli olmasıdır. Maydanoz tohumu alırken güvenilir bir satıcıdan almanız işinizi garanti edecektir. Maydanoz soğuk kış günlerinde ekilmez. Ekimi için en uygun zaman mart sonu ve nisan ayıdır.

Maydanoz ne zaman ekilir nasıl ekilir?

Maydanoz tohumunun en ideal ekim zamanı Mart ayı sonu Nisan, Mayıs aylarıdır. Yaz ayları içinde de ekimi yapılabiliyor. Seracılık yapanlar Ekim ayında da maydanoz tohumu ekimi yapıyorlar.

Maydanoz tohumu hangi mevsim ekilir?

Maydanoz tohumu ekimini ilkbahar, sonbahar veya yaz aylarında yapabilirsiniz. Yani kış hariç istediğiniz bir mevsimde dikebilirsiniz. Maydanoz tohumu ekiminde en önemli şeylerden biri tohumun kalitesidir.

Dereotu maydanoz hangi aylarda ekilir?

Dereotu tohumu hem yaz aylarında hem ilkbahar aylarında hem de sonbahar aylarında dikilebilir. İlkbahar zamanı dereotu tohumunu ekmek hava koşullarına bağlıdır. Genel olarak 20 Nisan gününden sonra ekimi önerilir. Yaz ayları ekim için oldukça uygundur.

Maydanoz tohumu kaç günde çıkar?

İşte merak edilen soru, maydanoz kaç günde çimlenir? Maydanoz tohumlarının çimlenmesi genellikle 3-4 haftayı bulur.

Maydanoz nasıl çabuk çimlenir?

Maydanoz tohumlarının daha hızlı çimlenmesini isterseniz tohumları ekmeden bir gün önce temiz bir havlu kağıdı sıcak suyla nemlendirip tohumları içine koyup sarabilir, bu şekilde 1 gece beklettikten sonra ekim işlemine geçebilirsiniz.

Maydanoz kaç günde bir sulanır?

Maydanoz sulak olan, humuslu ve rutubetli ortamları sevmektedir. Bu sebeple maydanoz tohumunun suyu eksik edilmemelidir. Fakat sularken aşırıya da kaçılmamalıdır. Az miktarda her gün sulama yapılabilir.