Küsüratlı hisseler nasıl satılır

Küsüratlı lotlar nasıl satılır?

Portföyünüzde bulunan küsuratlı veya 1 lottan küçük miktarlı,veya “E” ve “Y” özellik kodlu hisse senetlerinizi, www.qnbfi.com üzerinden Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Küsurat Portföyü Hesabı'na, İşlem Lot Altı İşlemler Menü adımından satabilirsiniz.

Lot altı satış ne demek?

Lot altı, alışılmış miktardan az olan demektir. Ayrıca, herhangi bir menkul kıymetin, belirli bir varlığın normal alım satım biriminden daha düşük olan sipariş miktarıdır. Lot altı, hisse senetlerinin standart 100 hissesinden daha düşük olan herhangi bir şey olarak düşünülür.

Lot altı hisse ne demek?

lot'un altinda olan $ey. normal hisse fiyatından çok az da olsa daha ucuza alım yapılabilir. örneğin şu an arçelik alış 6.22 lot altı alış işe 6.02.

Lot altı işlem ne demek?

Borsa dışı küsürat işlemlerinin, 1 lotun altında kalan miktarlarda yapılan lot altı alım-satım işlemleri olarak da anılan küsurat işlemleri olduğu hatırlatılan İMKB duyurusuna göre, ancak lot alım-satımlarda gerek üye gerekse müşterinin tam bir lota tekabül eden tek kupürler yaptığı alım-satımlar lot altı işlem olarak …

1 lot ne kadar?

Lot olarak adlandırılan işlem birimi bir sermaye piyasası aracından, kendisi veya katları ile işlem yapılabilecek asgari miktarı veya değeri ifade eder. Tüm pay ve yeni pay alma hakkı işlemlerinde işlem birimi olarak “1,00 TL (nominal) = 1 adet = 1 lot” eşitliği uygulanır.

1 lot hisse ne kadar?

hisse senetleri piyasasında işlem birimidir. i.m.k.b. hisse senetleri piyasası'nda, 1 lot; 1.000.-tl nominal değerli 1000 adet hisse senedini veya 1.000.000 tl nominal değerli hisse senedini ifade eder.

Lot ne demek?

Lot kısaca, borsada işlem birimini anlatır. Yani, 1 lot 1 adet hisse senedini ifade eder. Tüm pay ve yeni pay alma hakkı işlemlerinde işlem birimi olarak '1,00 TL (nominal) = 1 adet = 1 lot' eşitliği uygulanır. … Aynı zamanda borsada 1 lot 1 TL nominal değerli hisse senedine eş değerdir.