Kurbanlık hayvan sorgulama

Hayvan küpe sorgulama kime ait olduğunu öğrenme?

Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Bakanlığımızca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası hazırlanarak kullanıma açılmıştır. Söz konusu adresten hayvanın küpe numarası girilerek hayvan bilgileri sorgulanabilmektedir .

Küpe ile hayvan sorgulama nasıl yapılır?

E devlet uygulamasına girilerek arama butonuna basılarak Tarım ve Hayvan Bakanlığının sitesine girilir. Orada açılan sayfada büyükbaş veya küçükbaş küpe sorgulama üzerinden hayvanların küpe bilgilerini sorgulayarak istenilen bilgilere erişmek mümkündür.

Hayvan küpe kime ait?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na aittir.

Kurbanlık nasıl sorgulanır?

Veteriner Bilgi Sistemi'ne (TÜRKVET) kayıtlı hayvanların cinsi, ırkı, türü, doğum tarihi gibi bilgilere erişebilmeleri için vatandaşlar hayvanbilgi.tarim.gov.tr internet sitesini kullanabilir.

Haybis ne demek?

Hayvancılık Bilgi Sistemi (HAYBİS) Eğitim ve Bilglilendirme Toplantısı Müdürlüğümüzde Yapıldı

Büyük baş hayvanlar hangileri?

Büyükbaş hayvancılık

  • Büyükbaş hayvancılık; sığırcılık, mandacılık, at, eşek ve katır yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalı.
  • Süt ve besi sığırcılığı çeşitli ürünleri ile gerek insan beslenmesi ve sağlığı gerekse çeşitli endüstrilerini temin etmesiyle ülke ekonomilerinde önemli rol alır.

Küpe affı ne zaman çıkacak 2021?

Türkman, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Küpesiz ve kayıtsız hayvanların desteklemeden faydalanması için son gün 31 Ekim 2021. 2021 yılı destekleme kapsamına alınacak küçükbaş hayvanlar 31 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Türkvet bilgi sistemine kayıtlı 15 aydan büyük olmalıdır.