Kara sarımsak faydaları

Kara sarımsak nasıl tüketilir?

Siyah sarımsak en fazla 3 diş olacak şekilde sabahları aç karna çiğ olarak tüketilebilir. Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte tüketilebilir. Tüketilmeden önce mutlaka 60 günlük fermente süresini tamamlaması gerekir. Et ve tavuk yemeklerinde, çorbalarda ve sosların içerisinde kullanılabilir.

Siyah sarımsak günde ne kadar tüketilmeli?

Doktorlar beyaz sarımsak tüketemeyen hastalarına veya danışanlarına siyah sarımsağı önermektedir. Siyah sarımsağı yemeklerde tariflere uygun şekliyle kullanabilirsiniz. Diş halinde tüketim için tavsiye edilen miktar günde 4 ile 8 diş arasındadır.

Siyah sarımsak ne zaman yenir?

Siyah sarımsak ise kokusuz olması sebebiyle günün her anı rahatlıkla tüketilebilir. Tam bir şifa deposu olan siyah sarımsağın tadı ise tam bir merak konusu. Beyaz sarımsaktan farklı olarak erik kurusunu andıran bir tada sahip.

Siyah sarımsak zararlı mı?

Açıkçası siyah sarımsak faydaları ve zararları beyaz sarımsaktan farklı değildir. Siyah sarımsağı beyaz sarımsaktan daha değerli yapan özelliği ise fermantasyon sonrası antioksidan değerinin artmasıdır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsaktan iki kat daha fazla antioksidan içerir.

Siyah sarımsak mı beyaz mı?

Siyah sarımsak besin değerleri bakımından beyaz sarımsağa göre çok daha zengindir. Örnek vermek gerekirse siyah sarımsağın vitamin ve protein değerleri beyaz sarımsağa göre 2 kat, antioksidan özelliği ise 10 kat fazladır. Bu yönüyle siyah sarımsak süper gıda olarak adlandırılmaktadır ve tam bir sağlık kaynağıdır.

Siyah sarımsak farkı nedir?

Siyah sarımsak ile normal sarımsak arasındaki en büyük fark siyah sarımsağın daha güçlü besin öğelerine sahip ve kokusuz olmasıdır. Normal sarımsağa göre daha güçlü antioksidan özellik gösteren siyah sarımsağın düzenli kullanımı günlük enerjiyi, bağışıklık sistemini ve vücuttan toksik madde atılımını destekler.

Günde en fazla kaç diş sarımsak yenmeli?

GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.