Kadınlar size allah ın emanetidir hadis

Kadınlar size Allah’ın emanetidir sözü kime aittir?

hz.muhammed'in veda hutbesinde;“kadınlar size allah'ın bir emanetidir.” buyurmuş olmasının islamda kadın haklarının kanıtı olarak sunulmaya çalışıldığını görüyoruz.

Kadınlar size Allah’ın emanetidir ne demek?

Bir şeyin emanet edilmesi değersizliğinden değil bilakis değerindendir. Emanetten rahatsız olanlar bilmelidir ki Efendimiz Kur'an-ı Kerim'i ve sünnet-i seniyyeyi de kadın-erkek bütün ümmete emanet etmiştir. Yani biz Müslümanlar, yaratılanların tümünü emanet olarak kabul eder ve hukukunu korumaya çalışırız.

Kadın kimin emanetidir?

Peygamberimiz, yirmi üç yıllık Nübüvvet mesajlarını özetlediği, özelde yüz binden fazla insan seline, genelde ise tüm insanlığa irad ettiği Veda Hutbesinde, kadınları, Allah'ın emanetleri olarak nitelemiş ve onları bu şekilde ümmetine emanet etmiştir.

Kadınlar emanettir ne demek?

Kadın emanettir demek, kadına verilen değerden ötürü; kadının canının, ruhunun ve cisminin emniyette olmasını sağlamak, erkeğin kadına karşı davranışlarında onu incitmemesi, onun her türlü tehlikeden korunması demektir.

Veda hutbesinde peygamberimiz neler söylemiştir?

— Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. — Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz. — Zina etmeyeceksiniz. — Hırsızlık yapmayacaksınız.

Eşlerimiz bize kimin emaneti?

"Huzurlu Aile Sohbetleri"nde konuşan Saliha Erdim, "Eşlerin birbirine Allah'ın emaneti olduklarını bilmeleri ve çok değerli bir kulu gibi muamele etmeleri lâzım ki o aile huzurlu olsun" dedi.

Allahin emaneti ne demek?

Allah'a Emanet deyiminin anlamı: Herhangi bir şeyi Yüce Allah'ın korumasına ve esirgemesine terk etmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.