Imar affı hangi illeri kapsıyor

Imar affı nereleri kapsıyor?

Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde olacak. İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesidir.

2022 de imar affı olacak mı?

Bakan Kurum 2022 yılında yeni bir imar affının bakanlığın gündeminde olmadığını ve bu konu hakkında herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Kaç kez imar affı çıktı?

Türkiye'de 775 Sayılı Gecekondu Yasası öncesinde toplamda 5 imar affı yasası çıkarılmıştır. 775 Sayılı Gecekondu Yasası sonrasında ise toplamda 7 imar affı yasası çıkarılmıştır. İmar Barışı ile ilgili tüm detaylar için 'İmar Barışı-İmar Affı Kanunu' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Imar affi hangi yillari kapsiyor?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yapı kayıt belgesi alınan yer yıkılabilir mi?

Burada “bu Kanun” ifadesiyle kastedilen, 3194 sayılı İmar Kanunu'dur. Dolayısıyla yapı kayıt belgesi olan binalar, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yıkılamaz.

Imar barışı hangi binaları kapsıyor?

İmar Barışı hangi binaları kapsıyor? 2018 yılından önce belediye mülkü, kişilerin kendi mülkleri ve milli emlak mülklerinde yapılmış olan bütün binaları kapsıyor. Tüm bu yapılar için yapı kayıt belgesi başvurusu yapılabilir.

Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?

MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.