Ilk defa uçağa bineceğim ne yapmalıyım

Check-in yaparken ne gerekiyor?

Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.

Internetten uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?

İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.

18 yaş altı tek başına uçağa binebilir mi?

18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yoktur.

Check-in yaptıktan sonra bagaj verilir mi?

Uçağa Bagaj En Geç Ne Zaman Verilir? Online Check-in yaptıranlar için en son bagaj teslim süreleri yukarıda belirtilen süreler ile aynıdır. İç hatlarda uçuş sürenizden 60 dakika önce, dış hatlarda da 90 ila 120 dakika öncesinden bagajınızı teslim etmelisiniz.

Online check-in yapmak zorunlu mu?

Online Check-in Yapmak Zorunlu mu? Bu işlemi yapmak zorunlu değil, fakat zamandan tasarruf etmek isteyenler için en uygun seçenek. Özellikle bagajı olmayan ya da sadece el bagajı olan yolcular, bu işlem sayesinde yalnızca biniş kartını kontrol görevlisine göstererek doğrudan uçağa giriş yapabilmektedir.

Check-in yapınca kaç dakika önce?

Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 75 dakika, iç hat seferleri için 60 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.

Internetten bilet aldıktan sonra ne yapılır?

Biletinizi obilet.com üzerinden satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz tarafınıza e-mail ve SMS ile gönderilmiş olacaktır. Biletinizi bastırmanıza gerek olmadan yalnızca kimliğinizi ve HES kodunuzu göstererek seyahatinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yazdırılan biletlerde iptal işlemi gerçekleştirilmemektedir.