Harry potter ın yazarı

Harry Potter hakları kimde?

İlk kitap olan 'Harry Potter ve Felsefe Taşı', İngiltere'de 1997 yılında ve Türkiye'de ilk defa Kasım 1999'da Dost Kitabevi Yayınlarından basıldı. Birinci kitaptan sonra kitabın hakları Yapı Kredi Yayınlarına geçti ve ondan sonrada serinin tüm kitapları bu yayınevince basıldı.

Rowling Harry Potterı kaç yaşında yazdı?

Yazar ilk eserini 6 yaşındayken yazmıştır. Bu kitabının adı Tavşan adlı hikayesidir. Ona asıl ününü getiren eseri ise Harry Potter serisi olmuştur. Aklında sürekli bir büyücülük okulunda okuyan çocuğun hikayesi olmuştur.

J. K. Rowling Harry Potter ı nerede yazdı?

J.K. Rowling, Harry Potter serisinin ilk kitabı olan Harry Potter ve Felsefe Taşı adlı kitabı yazarken kızıyla birlikte Edinburgh'te yaşıyordu ve zamanının çoğunu The Elephant House'da geçiriyor, bütün ilhamını buradaki ortamdan ve kahvelerinden alıyordu.

J. K. Rowling ne kadar parası var?

Harry Potter serisiyle ününe ün katan yazar J.K. Rowling'in servetinin toplamı 10.7 milyar dolar olduğu sanılıyor.

Harry Potter nasıl ünlü oldu?

Her şey J.K. Rowling'in bir tren yolculuğunda Harry Potter'ı hayal etmesiyle başladı. 1990 yılında Manchester Londra arasında gerçekleşen bu tren yolculuğundan sonra Harry Potter dünya çapında fenomen haline geldi, milyonlarca kopya satıp bir çok dile çevrildi. Warner Bross tarafından her bir kitabın filmi çekildi.

Harry Potter kaç yaş için uygun?

-8 yaşından itibaren Harry Potter'a başlanabilir ama yavaş olmak lazım. Tüm seriyi kısa bir sürede izlemek değil.

Harry Potter kitabı kaç yaş için uygun?

Harry Potter 8 Kitap Set

Basım DiliTürkçe
BoyutNormal Boy
Sayfa Sayısı4275
Yaş Grubu6 — 9 Yaş
YazarJ. K. Rowling