Egzos gazı emisyon ölçümü

Özellikle araç yakıtların yanması ile beraber egzozdan çıkan duman, belli bir ölçümün dışında olduğu vakit çevreye ve insan sağlığına zarar verir. Bunu önleyebilmek için gerçekleştirilen ölçme egzoz gazı emisyon ölçümü denmektedir.Oct 28, 2021

Egzoz emisyon ölçümü nerede yaptırabilirim?

Araç muayenesinde olduğu gibi egzoz emisyon ölçümü konusunda da yetkili kuruluş TÜVTÜRK'tür. TÜVTÜRK internet sitesinden randevu oluşturup ölçüm yaptırabilirsiniz.

2021 egzoz emisyon ücreti ne kadar?

Egzoz muayene ücreti genel olarak bütün araçlar için ortak şekilde ele alınır ve belli bir fiyat doğrultusunda gerçekleştirilir. Bu bağlamda egzoz gazı emisyon ölçüm 1 Ocak 2022 Tarihi itibari ile 110 TL'dir. 2021 yılı içerisinde 90 TL olan bu miktar, artış göstererek şu an 110 TL olarak öne çıkıyor.

Egzoz emisyon ölçümü muayeneden kaç gün önce yapılır?

Araç muayeneden geçmeden önce, egzoz kontrolünün yapılması oldukça önemlidir. Muayene saatinden 1-2 saat önce giderek kolayca ölçüm yaptırılabilir. Ruhsat ve kimlikle başvuruda bulunmak yeterlidir. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmamış araçlar, muayeneden geçemez.

Egzoz muayenesi bir günü geçerse ne olur?

Egzoz muayene gecikme cezası 2022 yılı itibariyle 2.815 TL' dir. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa % ceza indiriminden faydalanılarak ödenebilir. Muayene sonucunda standartların dışında bir ölçüm çıktıysa, buna sebep olan araç sahiplerine 5.633 TL para cezası kesilir. Egzoz Muayenesi Nedir?

Egzoz gazı emisyon ölçümü nerede yapılır istanbul?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki belgesi almış özel servisler (Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonları) ile yine İstanbul'un ilçelerinde bulunan tüm sabit TÜVTÜRK İstanbul Araç Muayene İstasyonlarında ve gezici istasyonlarda yaptırabilirsiniz.

Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır izmir?

2017 YILI YETKİLİ EGZOZ GAZI EMİSYON İSTASYONU TAKİP ÇİZELGESİ
SIRA NOYETKİLİ İSTASYON ADIADRES
1AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI BORNOVA ŞUBESİEVKA-3 MAH. 129/23 SK. NO:7 BORNOVA —İZMİR
2AKTUR ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI SARNIÇ ŞUBESİFATİH MAH.1203 SOKAK NO:11 SARNIÇ GAZİEMİR İZMİR

2020 egzoz muayene ücreti ne kadar?

EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ 2020 BELLİ Mİ? TÜVTÜRK muayene ücreti KDV dahil 65 TL olarak belirlenmiştir. Egzoz gazı emisyon ölçümünün geçerlilik süresi taşıtın sahibi değişse de değişmez.