Araç alırken noterde dikkat edilmesi gerekenler

Araba satın alırken para nasıl ödenir?

Araç satın alırken nakit, çek ya da havale gibi çeşitli yöntemlerden yararlanarak ödeme yapılabilir. Bunlar arasında en çok tercih edilen yöntemler ise çek ve havaledir. Aracın noterden devri sırasında paranın ödenip ödenmediği sorulacağı için ödemenin önceden yapılması gerekir.

Araba alırken açıklamaya ne yazılır?

Açıklama kısmına plaka/şaşe numarası araç bedeli yazılır. (Alıcı için elinde yazılı bir belge olur böylece) Sonra gidip noter'de alım-satım yapılır. Aslında noterlerde bununla ilgili bir düzenleme yapılarak bir çözüm bulanabilir.

Noterde araç alım satımı nasıl yapılır?

Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 457 TL'lik (2022 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir. Satıcı adına olan ruhsat iptal edilir ve yeni tescil belgesi hazırlandıktan sonra satış belgesi sunulur. Böylece noter satış işlemleri gerçekleşmiş olur.

Araba satarken Dolandırılmamak için ne yapmalı?

-Notersiz satış yapmayın. -İkinci el araç alım ve satımlarda şüphe varsa durumu mutlaka notere aktarın ve noter katibinin görüşünü alın. Araç bedelini almadan noter görevlisine bedeli aldığınızı beyan etmeyin. -Eğer araç nakit paraya satılıyorsa, aracın satış bedeli noterde katibin önünde sayılarak alınabilir.

Araç satışında güvenli ödeme nasıl yapılır?

Güvenli Ödeme Sistemi'nde Araç Alım-Satımı Nasıl Yapılır?

  1. Satıcı, Güvenli Ödeme Sistemi'nde başvuru oluşturur.
  2. Alıcı, cep telefonuna gelen referans numarası ile alıcı kaydını yaparak işlemi onaylar ve hesabındaki ilgili tutar para araç bedeli olarak Ziraat Bankası güvencesine alınır.

Noter güvenli ödeme sistemi nedir?

Bu sistem, aracınızı satarken noterlik işlemleri sırasında, satış bedelinin Bankamız aracılığıyla güvenli olarak ödenmesini sağlar. … Noterlik işlemleri tamamlandığında, araç satış bedeli alıcının Bankamızdaki hesabından otomatik olarak satıcının hesabına transfer edilir.

2 el araba alırken neler sorulması gerekenler?

İkinci El Araç Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Aracın hasar kaydı olup olmadığını kontrol edin.
  • Aracın ekspertiz raporu var mı, sorun.
  • Araçta hasar kaydı olmasa da boya ekspertizi yaptırın.
  • Motorun ve donanım özelliklerini öğrenin.
  • Kilometresini öğrenin.
  • Aracın trafik cezası olup olmadığını öğrenin.