Adıma kayıtlı şirket sorgulama e devlet

Adıma kayıtlı şirket varmı nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet üzerinden üzerime kayıtlı şirket sorfulaması kolayca yapılabilir. E-Devlet'de "Hizmetler" sekmesinde "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı" başlığı altında "Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler" seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz.

Şirket bilgilerine nasıl ulaşırım?

MERSİS'e kayıtlı olup Sisteme giriş yapan her kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgular” bölümündeki “Firma Sorgu” kısmını kullanarak şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

Adıma şirket kuruldu mu?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sitesine gidin: https://www.gtb.gov.tr/ Bakanlığın web sitesinde üst menüde bulunan E-İşlemler bölümüne tıklayın. E-İşlemler bölümündeyken sayfayıı aşağı kaydırın ve Şirket Sorgulama seçeneğine tıklayın.

Şirketin kime ait olduğunu sorgulama?

Üye olup giriş yaptıktan sonra mersis.gtb.gov.tr/Common/FirmaSorgulamaIslemleri/FirmaSorgulama giderek sorgulama yapmaya başlayabiliriz. Sorgulayacağımız şirketin MERSIS numarasını biliyorsak işimiz çok kolay. Bilmiyorsak ticaret ünvanı ile de arama yapabiliriz.

Devlete borcum olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Borç Bilgilendirme Servisi" hizmetiyle, vergi dairelerine intikal etmiş olan vergi, trafik ve idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi tüm borçlarını "www.gib.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

Özel firmanın kurumsal olduğu nasıl anlaşılır?

Kurumsal şirketlerin en önemli özelliklerinden birisi de şirket içerisinde tek bir yönetici bulunmamasıdır. Bu şirketlerde her alan kendi uzmanlık alanına göre ayrılmıştır ve her alanda bir uzman yönetici vardır. Bunların da üzerinde bir genel yönetici vardır. Yani kesin bir hiyerarşi söz konusudur.

Şirket bilgileri nasıl öğrenilir?

Gümrük Bakanlığı'nın sitesinde de bu yenilik mevcut. Kurulan yeni sistemle T.C. kimlik bilgilerinizi kullanarak Gümrük Bakanlığı'nın resmi sitesi www.gtb.gov.tr'den üzerinize kayıtlı şirketleri görebilirsiniz. Ayrıca bir şirkete ortak olarak gösterilmişseniz bunu da aynı sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.