Öğrenciler için iş fırsatları

Öğrenciler hangi işlerde çalışabilir?

Üniversite Öğrencilerinin Çalışabileceği Part Time İşler

  • Anketörlük. …
  • Satış Danışmanlığı, Tezgahtarlık: …
  • Garsonluk, Komi, Mutfak Çalışanı: …
  • Kasiyerlik, Market Çalışanı: …
  • Çağrı Merkezi Operatörlüğü: …
  • Fuar veya Tanıtım Organizasyonları İçin Tanıtım Personeli: …
  • Tercümanlık: …
  • Özel Ders Öğretmenliği:

Çırak olarak nerede çalışılır?

Çalışılan yere göre çırakların rolleri de değişmektedir. Genellikle terzi, berber veya yemek yerlerinde ustaların yanında görev alan çıraklar zamanla işi öğrenerek ustalığa doğru yükselmek isterler. Aynı zamanda çeşitli sanayi yerlerinde de metal, kaynak, demir gibi işlerle uğraşan dükkanlarda da görev alabilirler.

Üniversite öğrencisi çalışabilir mi?

Öğrenciler de artık çalışanlar gibi sigortalı olabiliyor. 18 yaşını dolduran öğrenciler isterlerse sigortalı olup prim ödeyebilecek. Bu primler ileride onlar için erken emeklilik imkanı da sağlayacak.

Kısmi Zamanlı Öğrenci ne kadar maaş alır?

ÇALIŞMA KRİTERİ SAATLİK NET ÜCRET * Kısmi zamanlı olarak Üniversite'de ilk kez çalışacak ya da 8 aydan az çalışmış olan öğrenci 17, 21 TL Aynı veya farklı birimde minimum 8 ay çalışmış ve bu çalışmalarına yönelik performans değerlendirmeleri başarılı olan öğrenci 19, 19 TL Aynı veya farklı birimde minimum 16 ay …

Kısmi Zamanlı Öğrenci maaşı ne kadar?

Bu bağlamda tercih yapılırken başvuru koşullarının dikkatlice okunması gerekmektedir. Kısmi zamanlı öğrenciler haftada en fazla 15 saat sürüyle çalıştırılabilecek olup, çalışma karşılığında 10 TL/saat brüt ücret ödenecektir.

Çıraklık ücreti ne kadar?

Yani 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle şu anda mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz yaklaşık 1400 lira aylık ücret alacak.

Çıraklık okulu nasıl olur?

Çıraklık süreci nasıl bir eğitim içermektedir? Aday çıraklar ve çıraklar, öğrenci statüsünde olup öğrencilik haklarından yararlanır. Bunlar işyerinde çalışan işçi sayısına dahil edilmezler. Aday çırak ve çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada sekiz saatten az olmamak üzeregenel ve mesleki eğitim görürler.