Yağ soğutucusu ne işe yarar

Yağ soğutucusu, motor soğutma sisteminin önüne yerleştirilmiş küçük bir radyatördür. Bazı araçlarda yağ soğutucu, su soğutma radyatörünün altına yerleştirilmiştir. Görevi, içinden geçen aşırı sıcak yağı soğutmaktır. Motordaki hareketli parçalardan geçen yağ, bu parçaların sıcaklığını absorbe eder.Dec 12, 2020

Yağ kütüğü ne işe yarar?

Yağ soğutucular, motorun soğutma sisteminin önüne yerleştirilen küçük radyatörlerdir. Bazı araçlarda bu sistem soğutma radyatörünün altına yerleştirilir. Görevi, içinden geçen aşırı sıcak yağı soğutmaktır. … Hava veya motor soğutma suyu kullanılarak, yağın tekrar normal sıcaklık değerlerine geri dönmesi sağlanır.

Motor suyuna yağ karışması neden olur?

Yağa su karışmasının genelde 2 sebebi olur: Silindir kapak contası arızası, Yağ soğutucu arızası

Motor yağını ne soğutur?

Motor yağı viskozitesi nedir? Termostattan aldığı komutla devreye girer ve radyatörü soğutur.

Yağ soğutucusu patlarsa ne olur?

Bu nedenle bu borulardan biri direkt olarak motor içerisindeki yağ durumunu kontrol eden ve sıcaklığını belirleyen bir sistem olması nedeniyle daha önemlidir. Yağ soğutucu patlarsa ne olur sorusunda motorun arızalanacağını belirtmekte fayda vardır. Aracınız motor suyuna yağ karışması halinde sizi uyaracaktır.

Yağ soğutucusu arızası nasıl anlaşılır?

Yağ Soğutucu Arıza Belirtileri Nelerdir?

  1. Motor kontrol arıza lambası yanar.
  2. Yağ basınç göstergesi yanar.
  3. Motor performansında düşüklük yaşanır.
  4. Motor harareti dengesizleşir.
  5. Motorda titreme, tekleme ve stop etme problemleri görülebilir.
  6. Motor aşırı gürültülü çalışmaya başlayacaktır.
  7. Egzozdan duman çıkabilir.

Dec 12, 2020

Yağ pompasının bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Yağ pompası, aracınızın motor performansının bir bütünüdür ve arızalanması durumunda motora ciddi zararlar verebilir. Yağ pompası arızasında ilk belirti genellikle motor arıza ışığı ve yağ lambası göstergesinin yanması olur. Eğer yağ lambası gösterge ışığınız yanıyorsa, yağ basıncının düşük olduğuna işaret eder.

Motor suyuna yağ karıştığını nasıl anlarız?

Araç yağına su karışması sonucunda tekleme, titreme, gaz pedalına basıldığında hızlanmama gibi sorunlar meydana gelebilir. … Bu ancak motordaki yağın bir kısmı veya tamamı boşaltılarak anlaşılabilir. Eğer yağ ve su birbirine karışmışsa yağın viskozitesi azalır, köpürme ve kaparcık gibi oluşumlar gözlemlenir.