Uçağa çakmak sokulur mu

Kabin bagajınızda çakmak, kibrit gibi yanıcı maddeler taşıyamazsınız. Sadece üstünüzde bir adet emniyetli kibrit ya da silah şeklinde olmayan bir çakmak taşıyabilirsiniz.

Uçağa sigara ve çakmak alınır mı?

Sigara ve Çakmak El bagajında yolcular diledikleri zaman bir adet çakmak ve sigara taşıyabilirler. Fakat yurt dışı seyahatlerinde çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatlarına uygun olması gerekir. Elektrik sigaraların el bagajında taşınmasına izin verilir.

Havaalanına sigara sokulur mu?

3. Sigara/çakmak El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.

Uçağa Zippo alıyorlar mı?

Kabine yanıcı, delici, kesici, patlayıcı alet, silah sokmak yasak. Zippo bir ateş kaynağı o yüzden yanıcı özelliği var yasak.

El bagajında ne yasak?

Kısıtlamaya Neler Dahildir?

  • Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı
  • Kremler, losyonlar, yağlar (Kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil. …
  • Traş köpükleri, deodorantlar.
  • Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler.
  • Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan. …
  • Kontak lens sıvıları

Uçağa tütün alınır mı?

Eğer götüreceğiniz kıyılmış tütün ise sınırlaması; 200 yaprak sigara kağıdı ile birlikte 250 gram olarak belirlenmiştir. Bu sınır puro tütünlerinde ise farklılık göstermekte olup havayolu firmalarınca 200 gram taşıma sınırı konulmuştur.

Uçağa e sigara alınır mı?

Elektronik sigara nasıl taşınır? Uçakta yanınıza sadece bir adet esigara alabilir ve bunu kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Esigara yedek kartuşları da sıvılar ile aynı sınırlamalara tabidir, dolayısıyla maksimum 100 ml hacme sahip bir paketi yanınıza alabilirsiniz.

Uçağa karton sigara alınır mı?

Özellikle yurt dışı uçuşlarda olmak üzere havayolu firmaları uçakta sigara taşıma sınırı ve alkol taşıma sınırı belirlemişlerdir. … Uçakta sigara taşıma sınırı toplamda 600 adet olarak belirlenmiştir. Bu da 3 karton sigaraya tekabül etmektedir.