Uyurken tükürmek neden olur

Insan uykuda neden tükürür?

Yüz kaslarımız ve yutkunma refleksimiz uyuduğumuzda tamamen rahatlar. İşte bu yüzden uyurken ağızda biriken tükürük yavaşça ağızdan sızmaya başlayabilir. Aşırı tükürük akması veya hipersalivasyon, nörolojik bir hastalık veya burun tıkanıklığının yol açtığı bir durum olabilir.

Uyurken ağız suyu neden akar?

Dr. Vedat Göral “Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir” dedi.

Ağız sulanması neden olur?

Ağzı açık uyumak ve bu şekilde uyunduğunda ağızdan su gelmesi, yanlış uyku pozisyonu, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde problem ve kıl kurdu gibi etkilerden dolayı ağızdan su gelme durumu yaşanabilir.

Uyurken ağızdan salya akması nasıl önlenir?

Uyurken ağızdan salya akması çözümü çok basittir. Gece yastığınızı yükseltebilir, sırt üstü yatabilir ve burundan nefes almayı alışkanlık haline getirerek salya akmasını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Uyurken konuşmak ne anlama gelir?

Ağız ve ses tellerimiz, genellikle uyurken aktif değildir fakat REM uykusu sırasında, sayıklama meydana geleceğinde yüksek sesle konuşuruz. Sayıklamalar, uyurken yarı uyanık hale geldiğimizde REM olmayan uykunun bir aşamasından diğerine geçerken 'geçici uyarılmalar' sırasında da ortaya çıkabilir.

Uyku apnesi ne anlama gelir?

Uyku apnesi, uyku esnasında solunumun durması olarak tanımlanabilir. Uyku apnesi sendromunda, uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabilir. Bu boğulma anında kandaki oksijen seviyesi düşerek, beynin uyanmasını sağlar. Beyin solunum fonksiyonlarının durduğunu haber vermek için vücudu uyandırır.

Uyurken ağızdan su gelmesi hangi doktora gidilir?

Bu konuda öncelikle Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmanız gerekir. Yapılan gerekli tetkikler ve tahliller sonrasında eğer yukarıda belirttiğimiz gibi parazit gibi sorunlardan dolayı salya gelmesi yaşanıyorsa Dahiliye veya farklı bir bölüme de sevk edilebilir.