Türkiye vatandaşı olma şartları

Vatandaşlık başvurusunda bulunacak olan yabancının en az 3 yıldan beri Türk vatandaşı ile evli olması ve evliliğin devam ediyor olması; Eşlerin aile birliği içinde yer alması; Yabancının evlilik birliğine aykırı faaliyette bulunmaması; Yabancının kamu güvenliğini tehdit edecek bir halinin bulunmaması.Dec 14, 2021

Yabancı uyruklu bir kişi nasıl Türk vatandaşı olabilir?

a) Başvuracak kişi vatandaşı olduğu ülkenin kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır, b) Başvuracak kişi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmelidir.

Türk vatandaşı olmak için kac para?

Türk vatandaşı olma şartları Resmi Gazete'de şöyle sıralandı: En az 500 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilen.

Türk vatandaşlığı için ne gerekli?

Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması Başvurusu için Gerekli Belgeler

  • Başvuru Formu ( Uzman danışmanlarımız tarafından doldurulmaktadır.)
  • 2 adet biometrik foto.
  • Pasaport ve noter onaylı Türkçe tercümesi.
  • Doğum belgesi.
  • Medeni durum belgesi.
  • Tapu veya yatırımı gösteren belgeler.

En kolay vatandaşlık hangi ülkeden alınır?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

5 yıl kesintisiz ikamet ne demek?

Bir yılda toplam altı ayı geçen veya son beş yıl içinde toplam bir yılı aşan Türkiye dışında kalışlar ikamette kesinti sayılır. İkamet süresinde kesintisi olanların ikamet izni başvurularında veya başka bir ikamet iznine geçişlerinde, önceki izin süreleri hesaba katılmaz.

Vatandaşlık kac dolar?

Bu kapsamda, en az 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren yabancılar, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun vatandaşlık kazanılmasında istisnai halleri düzenleyen hükümleri kapsamında Cumhurbaşkanı Kararıyla Türk vatandaşlığı alabilecek.

Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Bir yabancı en az 3 yıl bir Türk ile evli kalmış olmak koşulu ile Türk vatandaşı olma hakkını kazanır. Bu hakkını kullanma inisiyatifi kendisine bırakılmıştır. İster bu hakkı elde ettiği gün Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir, isterse 10 yıl sonra evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma başvurusu yapabilir.