Türkiye süper liginde en çok gol atan futbolcu

Lig tarihinin geride kalan 63 sezonunda, gol kralları içinde en fazla skor üreterek bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak. Tanju Çolak, 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak, Metin Oktay'a ait 38 gollük rekoru kırdı ve Türk futbol tarihine geçti.Aug 11, 2021

Tanju Çolak kaç kez gol kralı oldu?

Futbola 10 yaşında Samsun Yolspor'da başladı. Daha sonra Samsunspor'a transfer olan, Tanju Çolak, 2'si 1. Lig olmak üzere 5 kez üst üstte, toplamda da 7 kez gol kralı olmuştur.

Süper Lig tarihinde en fazla kaç gol atmıştır?

Lig Tarihinin En Çok Gol Atan Oyuncusu Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde en fazla gol atan futbolcu 249 golle Hakan Şükür'dür.

Tanju Çolak kaç çocuğu var?

Anıl Çolak Melisnaz Çolak Tanju Çolak/Çocukları

Dünyada gol kralı kim?

Cristiano Ronaldo'nun tüm zamanların en çok gol atan futbolcusu olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır.

Bir maçta en fazla kaç gol atıldı?

Avustralya 31-0 Amerikan Samoası Avustralya-Amerikan Samoası maçı, 11 Nisan 2001 tarihinde Avustralya ve Amerikan Samoası millî futbol takımları arasında, Avustralya'nın Coffs Harbour şehrindeki Uluslararası Spor Stadyumu'nda oynanan 2002 FIFA Dünya Kupası eleme karşılaşmasıdır.

Dünyanın en hızlı golünü kim attı?

Yanlızca 2 saniye. Sırbistan'da amatör bir futbol maçında Vuk Bakic isimli golcü santradan direk yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve dünyanın en hızlı gollerinden birisine imza attı.

Tanju Altin Ayakkabiyi ne zaman aldi?

Daha sonra Samsunspor'a geçen Tanju Çolak bu forma altında 1984-85 ve 1985-86 sezonlarında gol kralı oldu. 1986-87 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. 1987-88 sezonunda ise 39 gol ile Avrupa Gol Krallığı ünvanını kazandı. Aynı yıl France Football Dergisi'nin düzenlediği Altın Ayakkabı ödülünü de aldı.