Tırnak etlerine bakım

Tırnak etleri nasıl yok edilir?

Bol su tüketin. C vitaminin iyileştirici etkisi nedeniyle tırnak etlerinizi ovabilirsiniz. Manikür esansında tırnak etlerini kesmek yerine itmeyi tercih edin. Tırnak etini nemlendirmek açısından badem yağı, jojoba yağı, çay ağacı yağı gibi esansiyel yağlar uygulanılabilir.

Tırnak etlerini yumuşatmak için ne yapmalı?

Suyunuzun içerisine kantaron yağı veya 1-2 damla lavanta yağı ilave edin. Evinizde bitkisel yağ bulundurmuyorsanız yarım limon suyu ya da elma sirkesi ile katiküllerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ellerinizi hazırlamış olduğunuz suyun içerisinde 5-10 dakika beklettikten sonra maniküre başlayabilirsiniz.

Tırnak eti Soyulmasi hangi vitamin eksikliği?

Tırnak eti soyulmasında en önemli etken cilt kuruluğu ve C vitamini eksikliği gelmektedir. Eğer çok fazla tırnak eti soyulması şikayetiniz varsa mutlaka doktora başvurup kan testi sonucu değerlendirilmesi gerekebilir.

Tırnak diplerindeki etler nasıl temizlenir?

Lavanta yağı güzel bir koku sağlarken kantaron yağı tırnak çevresinin beslenmesini ve yaraların iyileşmesini sağlayacaktır. Ellerinizi bu suyun içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra tırnak etlerinizi portakal çubuğu ile hafifçe iterek tırnak etlerinizin rahatsız edici görünümünden kurtulun.

Kuruyan tırnak etlerine ne iyi gelir?

TIRNAK ETLERİNİN KURUMASI NASIL ENGELLENİR? Tırnak etlerinin kurumasını engellemenin en iyi yolu tırnak etlerini sık sık nemlendirmekten geçiyor. Ellerinizi yıkadıktan sonra tırnak eti kremiyle ya da Hindistan cevizi kremiyle nemlendirebilirsiniz.

Tırnak eti bakımı nasıl yapılır evde?

Tırnak bakımı için öncelikle tırnak etlerinizi ve tırnaklarınızı yumuşatmanız gerekir. Bunun için limonlu ılık su kullanabilir, çeşitli tırnak yumuşatıcılarını veya nemlendiricileri de deneyebilirsiniz. El tırnak temizliği ve bakımı sırasında su ve tuz karışımı gibi doğal karışımlarla ellerinize peeling yapabilirsiniz.

Evde tırnak eti peelingi nasıl yapılır?

Olmadan olmaz: Peeling Bir çay tabağına 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tatlı badem yağı veya Hindistan cevizi yağı (erimiş, sıvı halde) koyun ve içine yarım yemek kaşığı şeker veya tuz koyup karıştırın. Bu karışımla ellerinizi, tırnak diplerinizi ve avuç içlerinizi birkaç dakika boyunca ovalayın.