Shell turcas ortaklık yapısı

Turcas'ın %30 hissedarı olduğu Shell & Turcas Petrol A.Ş. (STAŞ), 1 Temmuz 2006 tarihinde faaliyete geçmiştir. Aynı zamanda Shell, Turcas'ın %5 oranda hissesi ve Shell & Turcas Petrol A.Ş.'nin %27 hissesi bulunduğu Türkiye'nin tek özel petrol rafinerisi konumundaki Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.'nin de ortağıdır.

Turcas Petrol sahibi kim?

Aksoy Girişimcilik Enerji ve Turizm A.Ş., Aksoy Enternasyonal, Turcas Petrol ve buna bağlı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim gibi bağlı ortaklıkların Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Erdal Aksoy, aynı zamanda Turcas'ın amiral gemisi iştiraki Shell & Turcas Petrol'ün de Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Shell Turcas hangi ülkenin?

Shell & Turcas, Türkiye çapında 1.050'yi aşan akaryakıt istasyonu ve 2020 yılında gerçekleştirdiği toplam 34,5 Milyar TL cirosu ile bugün sadece sektörünün değil, Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biridir.

Turcas hisse kimin?

Aksoy Enternasyonel Ticaret A.Ş.

Aksoy Holding kime ait?

1978 yılından bu yana Aksoy Holding A.Ş.'nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Erdal Aksoy, aynı zamanda bağlı ortaklıklar Aksoy Girişimcilik Enerji ve Turizm A.Ş., Turcas Petrol A.Ş., Aksoy Taşınmaz Yatırımları A.Ş. ve Aksoy Enternasyonal Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Yeditepe Beynelmilel Otelcilik …

Batu Aksoy kimdir?

CEO & Yönetim Kurulu Üyesi. İş hayatına 1998 yılında ABD'de kurulu bir iletişim şirketinde başlayan Batu Aksoy, 2006 yılı itibariyle Petrol & Enerji sektörleri odaklı bir yatırım şirketi olan Turcas Petrol A.Ş. (BİST:TRCAS) ve bağlı ortaklıklarının İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Erdal Aksoy kimdir?

Elektrik ve elektronik mühendisi, sanayici, işadamı. Aksoy Holding kurucusu ve başkanı. 1943 yılında Trabzon'da doğdu. … İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra 1966'da Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

Shell Türkiye Sahibi Kim?

Turcas, 2005 yılında The Shell Company of Turkey Ltd. (Shell Türkiye) ile akaryakıt ve madeni yağların perakende ve ticari satışı, pazarlama ve dağıtım alanlarında bir Ortak Girişim Sözleşmesi imzalamıştır. Bunu takiben, Turcas'ın %30 hissedarı olduğu Shell & Turcas Petrol A.Ş.