Sağlık ocağından sağlık raporu

Sağlık ocağından sağlık raporu alınır mı?

Hemen her mahallede yer alan Aile Sağlığı Merkezleri vatandaşın günlük sağlık ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Aile Sağlığı merkezinde görev yapan aile hekimleri gerekli ve uygun buldukları durumlarda bakmakla yükümlü oldukları hastalara sağlık raporu düzenleyebilirler.

Sağlık raporu almak için ne yapmalıyım?

Gerekli Evraklar

  • 1 adet fotoğraf.
  • 1 adet kimlik fotokopisi.
  • Sürücü raporlarında sevk belgesi.
  • Durum Bildirir Tek Hekim Raporu için kişiye ait sağlık bilgi formu (Merkezimizden temin edilmektedir)

Sağlık Ocağı 1 hafta rapor verir mi?

Aile hekimleri, hastanın genel sağlık durumunun uygun olması halinde sağlık raporu verebilir. Bir defada verilebilen en uzun rapor süresi 10 gün ile sınırlıdır. Toplamda ise 20 günü geçmeyecek şekilde rapor yazılabilir.

Sağlık raporu hemen çıkar mı?

Tam teşekküllü bir sağlık raporu için belirlenmiş süre 7 iş günüdür. Genellikle raporun çıkması 7 iş gününü geçmemektedir.

Sağlık ocağından sağlık raporu almak için randevu gerekiyor mu?

İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak.

Sağlık raporu için hangi testler yapılır?

İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.

Sağlık raporu alırken nelere bakılıyor?

Akciğer grafisi, odyometri, EKG, hemogram, lipid paneli, tam idrar tahlili, madde bağımlılığı testleri, göz muayeneleri, dahiliye, ortopedi, kardiyoloji ve psikiyatri; gemi adamı sağlık raporu almak için uygulanan test ve tetkikler arasında yer alır.