Samsun güzel sanatlar lisesi

Samsun güzel sanatlar lisesine nasıl girilir?

Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.

Samsun güzel sanatlar Lisesi hangi bölümler var?

Bölümlerimiz

  • Müzik Bölümü
  • Resim Bölümü

Samsun güzel sanatlar Lisesi yetenek sınavı ne zaman 2021?

14-30 Haziran 2021 Başvuru sürecini tamamlayan aday öğrenciler; velileri ile birlikte 01 Temmuz 2021 tarihinde, sınav tarihini ve saatini e-okul web sayları üzerinden öğrenebileceklerdir. Yetenek sınavları 05-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Güzel sanatlar liselerinde hangi bölümler var?

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK 4 BÖLÜMLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

  • Resim Bölümü
  • Müzik Bölümü
  • Tiyatro Bölümü
  • Bale-Dans Bölümü

Güzel sanatlar lisesini kazanmak için ne yapmalıyım?

Öğrencinin güzel sanatlar lisesine gitme hakkı kazanabilmesi için ön koşul, yetenek sınavından 50 ve üzeri puan almaktır. Daha sonrasında sınava katılan tüm öğrencilerin yetenek sınav sonuçları 0,7 katsayı ile, okul başarı puanı 0,3 kat sayı ile çarpılır ve toplam puanları hesaplanır.

Güzel sanatlar lisesi için ne yapmalıyım?

Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.

Güzel sanatlar lisesi yetenek sınavları nasıl olur?

Güzel sanatlar liseleri, Türkiye genelinde yapılan LGS sınavı ile değil; özel yetenek sınavları ile öğrenci almaktadır. Dolayısıyla öğrenciler, güzel sanatlar yetenek sınavlarına çalışmalıdır.