Saff suresi tefsiri

Saf suresinde anlatılmak istenen nedir?

Sûrede başlıca, Allah yolunda cihadın fazileti konu edilmektedir. Saf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali) Medine döneminde Uhud Gazvesi'nden sonra inmiştir. … Adını müminlerin saf tutarak Allah yolunda savaştıklarını ifade eden 4. âyetteki “saff” kelimesinden alır.

Saf suresi ne için okunur?

Saff, kelime olarak sıra ve dizi anlamını taşır. Surede, Allah'ın (C.C) yolunda cihadın fazileti konu edilmiştir. Gerçek kurtuluşun Allah'a ve resulüne iman edip bu yolda yoğun çaba harcamaktan geçtiği vurgulanmıştır.

Tegabun suresi ne anlatıyor?

Teğabun Suresi'nde Allah'ın kudretinden, Allah'ı inkar eden daha önceki kavimlerin durumundan, Allah'ın her şeyden haberdar olduğundan, Allah'a inanıp iyilik yapanların cennete gideceklerinden, Allah'ı inkar edenlerin cehenneme gideceklerinden, Allah'tan başka ilah olmadığından, insanların affedici olması gereğinden …

Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?

Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır." Saff Suresi 2-3" / Twitter.

Saf Suresi adını nereden almıştır?

Saff Suresi (Arapça: سورة الصف, Sūrat'ul Saff), Kur'an'ın 61. suresidir. Sure 14 ayetten oluşur. Medine'de indirildiğine inanılmaktadır. Sure ismini 4. ayette geçen ve sıra, dizi anlamına gelen saf kelimesinden alır.

Saffat suresinin anlamı nedir?

Saffat suresi, mushaftaki sıralamada otuz yedinci, iniş sırasına göre elli altıncı suredir. Surenin ilk üç ayetinde saf tutan meleklerden, bulutları idare eden güce ve Allah'ın birliğine yer verilmiştir. Saffat suresinde daha çok meleklerden, cinlerden, kıyamet ve ahiret gününden söz edilmektedir.

Saff suresi kaç sayfa?

Saff suresi 550. sayfadan başlar ve 551. sayfada biter, 28. cüzde yer almaktadır. Medine döneminde inmiştir ve 14 âyettir. Sûre, adını 4. âyette geçen “saff ” kelimesinden almıştır.