Sabah namazından sonra okunacak dualar

Ebu Zerr'in rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV),sabah namazını kıldıktan sonra şu duanın okunabileceğini şöyle beyan etmektedir: Kim sabah namazından sonra diz çökmüş durumunda hiçbir şey konuşmadan 10 kere, "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr." …Mar 21, 2021

Kim sabah namazından sonra 7 kez okunan dua?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra nasıl dua ederdi?

Daha sonra Peygamber Efendimiz (sav), ona şöyle buyurdu: "Ey Muaz! Sana kıldığın her namazın sonunda 'Allah'ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce kulluk yapabilmek hususunda bana yardım eyle!'

Sabah namazından sonra hangi sure okunmalıdır?

Sabah namazlarından sonra ve akşam namazlarından sonra da “Ayetü'l-Kürsî” okunması gerekmektedir. “Ayetü'l-Kürsî” okunduktan sonra ise tesbihat yapılması gerekmektedir.

Sabah namazından sonra ne yapılır?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır. Bunun dışında güneşin doğuşunu beklemek sünnettir ve bu esnada Kuran okunur veya sabah zikirleri okunur.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra ne yapardı?

Namazı kıldırdıktan sonra mescitten çıkmaya yeltenmez, yüzünü ashâbına dönerek güneş doğuncaya kadar oturmaya devam ederdi. Bu şekilde beklemeye çok önem verirdi. Resûlullâh'ın ashâbıyla sohbetleri sabah namazından sonra başlar; güneş doğup bir miktar yükselinceye kadar da devam ederdi.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra hangi duaları okurdu?

Ebu Zerr'in rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV),sabah namazını kıldıktan sonra şu duanın okunabileceğini şöyle beyan etmektedir: Kim sabah namazından sonra diz çökmüş durumunda hiçbir şey konuşmadan 10 kere, "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr." …

Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

"Allah'ım! Senden, Katından vereceğin öyIe bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidayet, işlerime nizam, dağınıklığıma tertip, içime kâmil iman, dışıma amel-i sâlih, amellerime temizlik ve ihlâs verir, rızana uygun istikâmeti ilham eder, ülfet edeceğim dostumu lutfeder, beni her çeşit kötülüklerden korursun.