Pdr bölümü yaz okulu olan üniversiteler

Kesilen ders yaz okulunda alınır mı?

Güz veya bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş öğrenciler, yaz okulundan ders alamazlar.

Ünilerde yaz okulu nedir?

Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.

Yaz okulu ücretleri neye göre belirlenir?

Soru 3 — Yaz Okulu ücretleri neye göre belirlenir? Cevap 3 — Yaz Okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir. … Açılan derslere yatırılan ücretler ise kesinlikle geri ödenmez.

Yaz okulu Haftada kaç gün?

Yaz okulunda kaç saat ders alınabilir, kaç saat telafi sınavına girilebilir? Gerekli şartları sağlayan öğrenciler en fazla 12 saat yaz okulundan ders alabilirler. Telafi sınavında ise Telafi sınavına girme koşulunu sağlayanlar için ise sınır yoktur.

Yaz okulunda kalırsak ne olur?

Öğrenci yaz okulunda ilk defa aldığı bir dersten kalmış ve devam şartını sağlamış ise sonraki dönemlerde (güz veya bahar) bu derse devam mecburiyeti var mı? Yaz okulunda dersin devam şartını sağlamış olması, normal eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir. Derse devam mecburiyeti vardır.

Yaz okulu kimler için?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulu hangi dönemi etkiler?

Yaz okulu, öğrencinin akademik durumu etkiler. Kayıt yaptırmış öğrencinin, yaz okulunda aldığı derslere göre akademik durumu güncellenir ve takip eden dönem/dönemlerdeki ders seçimi bu akademik durumuna göre yapılır.