Passat otomatik vites nasıl kullanılır

Otomatik araba nasıl kullanılır Passat?

Sol ayaginiz kullanmiyorsunuz Otomatik araclarda. Her zaman sadece sag ayaginizla kullaniyorsunuz fren pedalini ve gaz pedalinida. Ayrica kendinizde vites degistirebilirsiniz, vites kolu yan tarafa aldiginiz zaman. Ileri ittiginiz zaman yukseltir vitesi.

Otomatik vites nasıl kullanılmalı?

Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.

Passat S vites ne demek?

Bazı araçlarda bulundan S veya O harfleri ile gösterilen vites konumu ise hızlı sürüşler içindir. Vites kolu bu konumdayken aracın vites değiştirme hızı normalden fazla olur ve devir aralığı yükselir. Bu da aracın çok daha fazla yakıt harcayacağı anlamına gelir.

Passat anahtarsız çalıştırma nasıl?

Aracın çalışması için öncelikle fren pedalına sonuna kadar basmak gerekiyor. Daha sonra start/stop düğmesine bir kez basıldığında araç kendiliğinden çalışacaktır. Start/stop düğmesine bir kez daha basılırsa aracın motoru duracaktır.

DSG şanzıman nasıl yorum?

Çift kavramalı şanzıman yada bilinen diğer adıyla DSG şanzıman, vitesleri diğer dişli şanzımanlardan daha hızlı değiştirebilen otomatik şanzımandır. … Ayrıca çift kavramalı şanzıman, geleneksel otomatik ve düz vites sistemlerine nazaran daha fazla güç ve daha iyi bir kontrol sağlamaktadır.

Otomatik araba nasil Calistirilir ve Kapatilir?

Otomatik Vites Araba Nasıl Kalkar?

  1. Aracınıza binin; koltuk ve ayna kontrollerini yapın. …
  2. Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin. …
  3. Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin.
  4. Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin. …
  5. Ardından sağ ayağınızla gaza basın.

17-Dec-2019

Otomatik vites araba nasıl durdurulur?

Otomatik vites araç park edilirken D (DRIVE) vitesteyken öncelikle frene basın ve aracı daha sonra N (NEUTRAL) vitese getirin. Daha sonra aracın el frenini çekin yük el frenine binsin ve ayağınızı frenden çekin. Daha sonra tekrar vites kolunu P (PARK) moduna getirin ve kontağı kapatın.