Okuduğunu unutma hastalığı

Alzheimer nedir? Alzheimer hastalığı, yaşlılıkla ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açarak günlük hayatın sürdürülmesini engelleyen, ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Beyin hücrelerinin zamanından önce ölmesiyle birlikte beyin yavaş yavaş küçülmeye başlar.

Unutkanlık ne zaman ciddiye alınmalı?

Unutkanlığı giderek artan, unutkanlık dışında yol bulamama, aritmetik yapamama, içe kapanma, canlı hayaller görme gibi ilave bulguları olan, ailesinde Alzheimer hastası olan, felç geçiren, ciddi kaza geçiren kişilerde unutkanlık daha ciddiye alınmalıdır.

Genç yaşta unutkanlık hangi hastalığın belirtisidir?

Zamanında az ve doğal beslenme unutkanlığı önler. Tiroid (guatr), hipoglisemi, şeker hastalığı(DM) gibi sistemik hastalıklar şayet iyi tedavi edilmezse unutkanlığa sebep olur. Genç yaşta beyin hasarına sebep olan bazı hastalıklar ve kazalar ve bazen de beyin operasyonları unutkanlık sebebi olabilir.

Ani Unutmalar neden olur?

Ayrıca tiroid hormonu bozuklukları, kaygı bozuklukları, ağır depresyon, sinir sistemini etkileyen hastalıklar, folik asit eksiklikleri, vitamin ve mineral eksikliği, hafızayı etkileyebilecek travmalar, beyindeki herhangi bir tümör de unutkanlık hastalığına neden olabilir.

Geçmişi hatırlamamak neden olur?

Amnezi, geçici ve kalıcı olabildiği gibi altta yatan pek çok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunlar arasında inme, ensefalit (beyin iltihabı), demans, anoksi, hipokampus hasarı, kafa travmaları, psikolojik travmalar ve stres, aşırı alkol kullanımı ve elektro konvülsif tedavi yer alır.

Unutkanlık hangi durumlarda tehlikeli?

Unutkanlıkla ilgili hastalık hemen herkesin aklına Alzheimer'ı getirse de; bir kafa darbesi, beyin tümörü, ensefalit adı verilen beyin iltihabı, sara hastalığı, beyinde bir damarın tıkanması da unutkanlığa yol açabiliyor.

Unutkanlık tehlikeli midir?

Kişinin yaşantısını olumsuz yönde etkileyen unutkanlık bir hastalık olarak tanımlanır ve buna bağlı birçok sebebi vardır. Her yaşta ve cinsiyette görülebileceği gibi bir anda da ortaya çıkabilir, zamana yayılarak da belirti verebilir. Unutkanlık duruma göre ciddi duruma göre masum bir hastalıktır.

16 yaşında aşırı unutkanlık neden olur?

GENÇLERDE UNUTKANLIĞA YOL AÇAN NEDENLERE DİKKAT! 1.Bilgisayar ve akıllı telefonların yoğun kullanımı. 2.Depresyon, kaygı bozukluğu, stres. 3.Gereksiz birçok bilgi. 4.Uyku bozuklukları.