Obezite cerrahisi ne kadar

Obezite ameliyatı SGK karşılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) obezite ameliyatlarını karşılarken, SGK ile anlaşmalı bazı özel sağlık kuruluşları da ameliyat masraflarının, çok küçük bir kısmını karşılamaktadır. Kamu hastaneleri, herhangi bir fark almaksızın ameliyat giderlerini karşılar.

Obezite ameliyatı kaç kiloda başlar?

Tüp mide ameliyatı olanlar aşağıdaki şartları taşımak zorunda: Vücut kitle indeksi 40 kg/m²'nin üzerinde (morbid obez yani ileri derecede obez) olanlar.

Mide küçültme ameliyatı fiyatları devlet karşılıyor mu?

Eğer vücut kitle indeksiniz 40 ve üstü ise mide küçültme ameliyatınız devlet tarafından karşılanmaktadır. Lakin 40'ın altında ise ve devlet tarafından ön görülen kriterleri barındırıyorsanız da mide küçültme ameliyatınız SGK tarafından karşılanmaktadır.

Mide ameliyatı kaç kilodan sonra yapılır?

Tüp mide ameliyatı; İleri derece obez olan kişiler (yani Vücut kitle İndeksi 40 kg/m²'nin üzerinde olanlar), 35-40 arası vücut kitle indeksine sahip olup aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet vb. rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur.

Devlet hastanesinde mide küçültme ameliyatı yapılıyor mu?

Mide küçültme ameliyatı için devlet hastanelerine başvurmak mümkündür. Devlet hastanesinde gerçekleştireceğiniz muayene sonucunda endokrin bölümünden onay alınırsa işleminiz ücretsiz gerçekleştirilir. Bunun için öncelikle randevu alarak endokrin bölümü ile durum görüşülmelidir.

Obezite ameliyatı için hangi bölüme gidilir?

Mide küçültme ameliyatı genel kullanımda tüp mide ameliyatı olarak da adlandırılmaktadır. Obezite cerrahisi zayıflama ameliyatlarının genel adıdır ve tüm bu cerrahi yöntemler Genel Cerrahi Uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

80 kiloya mide ameliyatı yapılır mı?

160 cm boyunda 80 kg ağırlığında olan ve kilo vermeyi bir türlü başaramayan birine Intragastrik Balon (Mide Balonu) alternatif bir yöntem olabilmektedir. Ameliyat kararı verirken hastanın mesleği ve sosyal yaşamı da dikkate alınması gereken bir durumdur. … Ameliyat sonrası hasta genellikle aynı gün yürütülmektedir.