Nilgün marmara kimdir

Nilgün Marmara, Balkan göçmeni olan bir ailenin iki kızından biri olarak, 13 Şubat 1958'de İstanbul, Moda'da doğdu. Bir Marksist olan babası Fikri Marmara, muhasebe müdürüydü. Babası, Bulgaristan'ın Plevne şehrinden, annesiyse Vidin'den İstanbul'a göç etmişlerdir. Liseyi Kadıköy Maarif Koleji'nde okudu.

Nilgün Marmara kimden etkilendi?

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden "Sylvia Plath'ın Şairliğinin İntiharı Bağlamında Analizi" adlı bitirme teziyle mezun oldu. Nilgün Marmara Plath'ın bütün eserlerini okudu ve ondan büyük ölçüde etkilendi.

Nilgün Marmara yaşıyor mu?

October 13, 1987 Nilgün Marmara/Date of death

Nilgün Marmara Hangi akım?

Şair ve yazar Nilgün Marmara… Türk edebiyatının melankolik prensesi. Cemal Süreya'nın “Zelda”sı, Ece Ayhan'ın “dünyaya yaralı bir insan”ı.

Cemal Süreya Nilgün Marmara yı kime benzetir?

Usta Şair Cemal Süreya ise Nilgün Marmara' Amerikalı yazar F.Scott Fitzgerald'ın ele avuca sığmayan karısı Zelda'ya benzetir ve ona “Çılgın Zelda” derdi.

Nilgün Marmara nerede intihar etti?

Güzeldi…” Nilgün Marmara; 13 Ekim 1987 tarihinde, beşinci kattaki evinin, yatak odası penceresinden atlayarak intihar etti.

Nilgün Marmara’nın eşi kim?

Kağan Önale. 1982–1987 Nilgün Marmara/Spouse

Nilgün Marmara nasıl öldü?

İntihar Nilgün Marmara/Cause of death