Muasır sözlük anlamı

MUHÂSIR. (ﻣﺤﺎﺻﺮ) i. (Ar. muḥāṣara “etrâfını kuşatmak”tan muḥāṣir) asker. Kale, şehir vb. bir yeri yâhut bir birliği kuşatan, saran, muhâsara eden asker: Bu sefer bedenlerden aşağıya pusulara yatmış yeni muhâsırlara haykırdı: –Kaleyi size bırakacağız, vireyi konuşalım (Ömer Seyfeddin).

Muasır medeniyet ne demek TDK?

Muasır”ın kelime anlamı, çağdaş yani bulunulan çağın şartlarına uygun demektir. Medeniyet ise uygarlık anlamına gelir ki TDK sözlüğünde “Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü” olarak tarif edilir”.

Hassasiyet mevcut ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan hassasiyet, bir şeye karşı aşırı duyarlı olmak demektir. Hassasiyet hem fiziksel hem de ruhsal düzeyde olabilir.

Münhasır ne demektir?

Münhasır; bir kimse ya da bir şey için ayrılmış, mahsus anlamı taşımaktadır.

Musır ne demek TDK?

Müşür, değişmesi beklenen bir değerin değiştiğini algılayıp (ısı, hareket, seviye, basınç vb.) ona göre bir işlemi başlatıp, değişimin eski haline gelmesiyle sonlandıran gereçtir. Örneğin araçlardaki motor ısındığında fanı açıp soğuduğunda kapatan müşirdir.

Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ne demek?

Muasır Medeniyet Seviyesi: Türkçe'yi sadeleştirme çalışmalarının sonucu olarak "çağdaş uygarlık düzeyi" olarak da nitelenen, Atatürk'ün Türk ulusuna, ulaşılmasını hedef olarak gösterdiği seviye. Çoğu tarafından modern batı dünyasının bu gün eriştiği nokta olarak da hayal edilmektedir.

Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi sözü nedir?

Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Duyusal hassasiyet nasıl anlaşılır?

Duyusal Hassasiyet veya Duyu Bütünleme Bozukluğu Nedir?

  1. Yaşına uygun oyunlara veya hareketlere “yapamıyorum”, “beceremiyorum” der.
  2. Zayıf kas tonu, çelimsiz, yumuşaklık.
  3. Sakar, sürekli düşer/takılır.
  4. İnsanlara veya mobilyalara çarpar, uzayda vücudunun yerini ve etrafındakileri algılayamaz.