Motor yağı seçimi

Hangi araca hangi yağ kullanılır?

Benzinle çalışan motorlarda SA, SB, SC, SD, SE, SF ve SG tipi motor yağları kullanılır. Bu yağlardan SA ve SB tipi yağlar hafif yük altında çalışan araçlara uygundur. SG tipi yağ ise piyasadaki en üstün yağ olarak bilinir. Dizel araçlarda ise CA, CB, CC ve CD tipi yağlar kullanılır.

Motor yağı nasıl seçilir?

S.A.E numarası küçük olan motor yağları daha ince ve akıcıdır. Bu numara ne kadar düşük olursa motor yağı o kadar ince olacağından, bu bize aynı zamanda yağın düşük ısılarda ne kadar akıcı olacağını ve motorun ne kadar kolaylıkla çalışacağını da gösterir. S.A.E numarası büyük olan yağlar daha kalın ve az akıcı olur.

5W-30 yağ hangi araçlarda kullanılır?

5W30, hafif hizmet tipi benzinli ve dizel motorlarda yaygın olarak kullanılan bir motor yağıdır.

Motor yağı numaraları neyi ifade eder?

Örneğin, 5W-40 veya 0W-20. W (Kış) harfiyle birlikte ilk sayı, düşük sıcaklıklarda viskozite derecesini gösterir. Ne kadar küçük olursa, yağ soğukta o kadar akışkan kalır. W'den sonraki ikinci sayı, yüksek sıcaklık viskozitesinin derecesini gösterir. Ne kadar yüksekse, sıcak havalarda yağ o kadar kalın olur.

Dizel hangi yağ kullanılır?

Dizel araçlarda ise CA, CB, CC ve CD tipi yağlar kullanılır. CA iyi kalite mazot ile çalışan, CB düşük kaliteli mazot ile çalışan dizel araçlarda kullanılabilir. Düşük ve yüksek sıcaklıktaki akışkanlığına göre sınıflandırılan motor yağlarının derecesi SAE kısaltması ile belirtilir.

Castrol Magnatec 5W-30 hangi araçlarda kullanılır?

Birçok Marka ve Model için Uyumlu Motor Yağı Castrol Magnatec A5 5W30 motor yağı, Ford, Honda, Jaguar, Mazda, Rover, Toyota ve Volvo marka araçların Stop — Start özellikli modellerinde kullanım için uygunluk arz ediyor.

Benzin lpg’li araca hangi yağ konur?

LPG'li Araçlara Özel Geliştirilen Motor Yağı Castrol GTX, 1968'den beri üretilmekte ve geliştirilmekte olan premium mineral motor yağıdır. API SL/CF performans seviyesinde bir motor yağı olma özelliği sayesinde LPG kullanılan araçların ihtiyaç duyduğu kusursuz bakımı sağlar.