Makedonya vize ücreti

Makedonya Türkiye’den vize istiyor mu?

Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Öğrenim ve çalışma amaçlı gelecek kişiler vizeye tabiidir. veya aşı kartı talep edilmemektedir.

Makedonya vize nasıl alınır?

Form doldurulup Makedonya Vizesi için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra vize ücreti ödenir. Ardından evraklar Makedonya konsolosluğuna iletilir. Online olarak konsolosluktan randevu alınır. Randevu vakti geldiğinde vize başvurusu sahibi bizzat konsolosluğuna giderek parmak izi verir ve yetkililer ile mülakat yapar.

Makedonya pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi Ocak 2019 Raporu'na göre Makedonya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 123 ülkeye seyahat edebilirler. Bu sayede Madekonya vatandaşları Dünya'da seyahat özgürlüğü açısından 46. sırada yer almaktadır.

Üsküp için vize gerekiyor mu?

İstanbul'dan yaklaşık 1 saat 45 dakika uçarak varacağınız Makedonya'nın başkenti Üsküp'e gitmek için vize almanıza gerek yok. Yaklaşık 500 yıl Osmanlı İmparatorluğu'nda kalmış bu tarihi kentte tarihi yerleri gezebilir, kebap adını verdikleri enfes köftesinden yiyerek hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Makedonya vatandaşlığı kaç para?

Yatırım Miktarı 200.000 Euro. Yatırımın Tipi Hükümet Fonuna Para Bağışı. Diğer Masraflar 1 Kişi -50.000 Euro, 2 Kişi -70.000 Euro, 4 Kişi -90.000 Euro. Başvurudan Kabule Kadar olan Süre Yaklaşık 4 Ay- 100-140 Gün.

Makedonya Schengen ülkesi mi?

Makedonya Cumhuriyeti'nin vize politikası, Schengen Alanı'nın Vize politikasına benzer. Moldova ve Venezuela hariç tüm Schengen Ek II milletlerine 90 günlük vizesiz giriş imkânı verilir. Ek olarak Azerbaycan, Botsvana, Küba, Kazakistan, Kosova, Peru, Rusya, Ukrayna ve Türkiye gibi birkaç ülke de vizeden muaftır.

Vize almak için ne yapmalıyım?

Vize almak için giriş yapılmak istenen ülkeye bağlı konsolosluklara ya da aracı kurumlara başvurulur….Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  1. Pasaport.
  2. Biyometrik fotoğraf.
  3. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  4. Banka hesap dökümü
  5. İkametgah belgesi.
  6. Mesleki durum belgesi.
  7. Evli olanlar için evlilik cüzdanı