Kürt tarihi dergisi

Kürt Tarihi Dergisi kimin?

İsmail Beşikci Vakfı, Kürt Tarihi'ni erişime açtı. Dergi, vakfın sitesinde yayımlandı. DUVAR — İsmail Beşikci Vakfı, vakıf bünyesinde çıkarılan ve 2012 yılında yayın hayatına başlayan Kürt Tarihi dergisinin 38. ve 39. sayılarını online erişime açtı. Erişime açılan sayılara, vakfın internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Gerçek Kürtler kimdir?

Anayurtları Zağros dağlarının etekleri olan Kürtler, tarihî olarak İran'ın batı ve kuzeybatısında, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda, Irak ve Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda, Ermenistan'ın güneyinde ve Azerbaycan'ın güneybatısında yaşamış olan, günümüzde de aynı ülkelerde varlığını sürdüren yerli kavimlerden …

Kürtler hangi uygarlığa aittir?

Bölgenin otantik halklarından biri olan Kürtlerin kökleri, Ermeniler gibi, ta Sümerler çağına kadar dayanır. Onlarda Karduklardan da, Medlerden de izler vardır; Ermenilerdeki Urartu izleri gibi…

Kürtler kaç yıldır var?

Kürtlerin 3 bin yıllık tarihi kesintisiz olarak tarih kitaplarında yer alıyor.

Kürtler hangi ırktan gelir?

Kürtler, geleneksel olarak İranlı ve İrani kökenli olarak kabul edilirler ve İrani bir dil konuştukları için de ağırlıklı olarak Hint-Avrupalı olarak bili- nirler.

Kürtler hangi Türk boyundan?

Yazmış olduğum Oğuzlar kitabında da bahsettiğim gibi Kürtler, Oğuzların 24 boyundan biri olan Buğdüz boyuna mensuptur.

Kürt halkı nereden gelmiştir?

Kürtler, geleneksel olarak İranlı ve İrani kökenli olarak kabul edilirler ve İrani bir dil konuştukları için de ağırlıklı olarak Hint-Avrupalı olarak bili- nirler. Bu hipotez, büyük oranda dilbilimsel nedenlere dayalıdır ve ağırlık- lı olarak dilbilimcilerce geliştirilmiştir.